Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Schenk je tas nog maar eens vol!

Koffiedrinkers leven langer: het bewijs

Krijg je ook steeds commentaar als je opnieuw een wandelingetje maakt richting de koffieautomaat? Wel, vanaf nu heb je het ideale excuus. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat koffiedrinkers langer leven.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan the Harvard School of Public Health en werd gepubliceerd in Circulation. In de studie werd er een link gezocht tussen het drinken van koffie en je levensduur.
 

Goed nieuws dus voor koffielovers. Het onderzoek heeft aangetoond dat wie dagelijks drie tot vijf kopjes drinkt, vijftien procent minder kans heeft om vroegtijdig te overlijden. De resultaten werden hierbij vergeleken met niet-koffiedrinkers. Wie wel koffie drinkt, heeft bovendien ook minder kans op hartziekten, diabetes en de ziekte van Parkinson.
 

Drink koffie wel met mate

Wel is het belangrijk dat je niet meteen een abonnement neemt op je favoriete drankje. De onderzoekers adviseren om je koffieconsumptie te beperken en niet meer dan vijf tassen per dag te drinken. Ook kan je niet meegenieten van de voordelen als je rookt. Roken is hoe dan ook niet goed voor je lichaam. Hier kan je ontdekken wat roken met je lichaam doet.
 

De studie toont ook aan dat het niet de cafeïne is die voor deze voordelen zorgt. Wie af en toe graag eens een decafeïne koffie drinkt, heeft ook geluk. Wel zijn ze er nog niet uit wat dan precies de oorzaak is, maar ze vermoeden dat het aan de soort koffiebonen ligt. Zo kunnen ze bepaalde ontstekingen of infecties verminderen.
 

Er is nog werk aan de winkel

Wel werd het onderzoek uitgevoerd op een kleine doelgroep. De testpersonen waren allemaal werkzaam in de medische sector, kwamen uit de middenklasse en waren ook hoger opgeleid. Ook moet er verder onderzoek gedaan worden naar de soort koffie. Er werd immers geen onderscheid gemaakt tussen zwarte koffie, koffie met melk of koffie met suiker. 

Nog meer wetenschappelijke onderzoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '