Home Body & Mind Hoe lang kan jij nog wachten met kinderen?

Hoe lang kan jij nog wachten met kinderen?

Chill: na je 35ste kan het ook nog

Sla jij ook een beetje in paniek bij de gedachte aan je afnemende vruchtbaarheid vanaf een bepaalde leeftijd? Chill, zegt nieuw onderzoek.

Het wordt ons al jaren ingepeperd: na je vijfendertigste gaat je vruchtbaarheid zo drastisch achteruit dat je maar beter zo snel als menselijk mogelijk aan kinderen kan beginnen.

Een recent artikel in het Amerikaanse magazine The Atlantic neemt de druk nu gelukkig een beetje van de ketel. Volgens het blad is heel wat van het cijfermateriaal dat ons waarschuwt voor onvruchtbaarheid op latere leeftijd immers gebaseerd op verkeerde data. Data uit Franse geboortestatistieken tussen 1670 en 1830, bijvoorbeeld.

Recent onderzoek zou net uitwijzen dat vrouwen die ouder zijn dan 35 tussen de 78 en 82 procent kans hebben om binnen het jaar zwanger te worden. En dat is helemaal niet slecht! Conclusie van het stuk: onvruchtbaarheid heeft niet zo veel met leeftijd te maken als ons vaak wordt verteld. Als je plant om je laatste kind te hebben op je veertigste, kan je als vrouw best zelf beslissen over je timing.

Oef!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.