Home Body & Mind Gebruik je benen als advertentieruimte

Gebruik je benen als advertentieruimte

Iedereen kijkt graag naar mooie vrouwenbenen. De Japanners maken daar dan ook gunstig gebruik van. Zij vinden vrouwenbenen namelijk dé ideale ruimte om advertenties te plaatsen. Opvallende logo’s, spitsvondige slogans, het is eens wat anders dan een alledaagse panty. Pluspuntje: ze worden er nog voor betaald ook!

Sinds Sinds november vorig jaar hebben al zo’n 1300 Japanse vrouwen hun benen opgegeven als advertentieruimte, en het aantal blijft groeien. Dit zijn de vereisten om te mogen adverteren:

  • Je moet minstens 18 jaar oud zijn
  • Je moet actief zijn op sociale media of een blog bezitten met minstens 20 volgers
  • Je moet een minirokje dragen met kniesokken
  • Je moet 8 uur per dag met de stickers in het openbaar rondlopen én foto’s van jezelf posten op Facebook, Twitter, etc…

Als je bereid bent om al die dingen te doen kan je tot 121 dollar per dag verdienen! Niet enkel Japanse bedrijven profiteren van deze unieke advertentieruimte, ook rockband Green Day promootte hun nieuwe cd ‘Uno’ via deze weg.

Het bedrijf achter het idee is marketingbedrijf Wit inc. Hun woordvoerder, Eichi Atsumi’ wist het fenomeen te verklaren: “In Japan is het stuk naakte huid onder het rokje en boven de kniekousen (zettai ryouiki, letterlijk vertaald: absolute ruimte) een zeer graag gezien lichaamsdeel. Daarom leek het ons een goed idee om er iets mee te doen.” Aldus Atsumi.

Toch is er veel commotie ontstaan rond de manier van adverteren. Tegenstanders vinden dat de vrouwen hun lichaam verkopen voor enkele euro’s. Anderen vinden het geniaal. Ons lijkt het gewoon een nieuwe Japanse trend die even absurd is als alle voorgaanden en waarschijnlijk wel zal overwaaien. Al moeten we toegeven dat het zeer goed gevonden is!

Wat denk je, zou jij het durven?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.