Home Body & Mind Dit betekenen jouw dromen

Dit betekenen jouw dromen

Val je soms in je droom of sta je naakt voor een vol klaslokaal? Allemaal goed en wel, maar wat willen die dromen nu precies zeggen?

Dit zijn de meest voorkomende dromen en wat ze betekenen:

1. Naaktheid

Ben je soms naakt in je dromen? Dan voel je je vaak kwetsbaar in een bepaald aspect van je leven. Heb je net een nieuwe vriend? Of misschien heb je wat te weinig privacy op het werk? Naaktheid in dromen kan ook een teken zijn van slechte voorbereiding.

2. Vallen

Vallen staat symbool voor angst of onzekerheid. Vaak gaat het om angst voor de toekomst of verlies je ergens de controle over. Soms kan vallen in een droom ook een positieve betekenis hebben. Als je op een trage, vreedzame manier naar beneden valt, laat je vaak iets negatiefs achter je.
 

3. De dood

Dromen over de dood hoeft niet altijd iets slechts te betekenen. Vaak symboliseert het een transformatie of persoonlijke groei. Zo kan je droom bijvoorbeeld gaan over een slechte gewoonte die je eindelijk loslaat. Gaat die over de dood van een geliefde? Dan ben je soms jaloers op kwaliteiten die zij hebben.

4. Een achtervolging

Heb je te maken met een achtervolging? Dan geef je een bepaald aspect uit je leven niet voldoende aandacht. De persoon die je achtervolgt, kan je vaak hints geven. Als je baas je achtervolgt, spendeer je misschien niet voldoende aandacht aan bepaalde taken.
 

5. Vliegen

Vliegen staat vaak symbool voor vrijheid. Vlieg je vrij door de lucht? Dan heb je momenteel weinig zorgen. Als je vlucht niet zonder slag of stoot verloopt, staat iemand in de weg van je succes of vrijheid.

6. Water

Water staat vaak in lijn met je emoties. Belangrijk is om te letten op hoe het water eruitziet. Is het water helder en rustig? Dan ben je zelfverzekerd of heb je vrede met iets genomen. Is het water eerder wild en zijn er veel golven? Dan voel je vaak druk in je leven. Troebel water? Dan ben je in de war over iets. Droom je over een waterval? Dan heb je vaak je emoties opgekropt en proberen die aan de oppervlakte te komen.

7. Een test

Een test heeft te maken met een uitdaging. Je moet je bewijzen of je krijgt te maken met iets nieuws. Eens je weet wat de uitdaging precies is, kan je gaan ontdekken hoe je ertegenover staat. Scoor je goed? Dan ben je zelfverzekerd en klaar om je te bewijzen. Doe je het niet zo goed, dan ben je vaak onvoorbereid.

8. Tanden

Verlies je je tanden in je droom? Dan ben je misschien onzeker over iets in je echte leven. Vaak ben je in een dergelijke situatie ook ongerust over je veiligheid. Zijn je tanden aan het rotten in je droom (of eerder nachtmerrie…), dan heb je spijt over iets dat je gezegd hebt.

Lees ook: