Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Jouw 6-stappen-plan

Maak je dromen waar (en nu echt!)

Jij weet precies wat je wil, alleen... hoe geraak je er? Met deze 6 slimme tips maak je je dromen waar. Tip 1: lees dit artikel!

1. Focus

Vraag jezelf eens af: wat maakt je echt gelukkig? Wanneer vliegt de tijd voorbij en heb je tonnen energie? Wat is er typisch aan die situatie? Laat je niet beïnvloeden door je omgeving of door de maatschappij. Je hoeft niet af te studeren op je 21ste, je hoeft niet getrouwd te zijn tegen je 30ste...

2. Leer uit je fouten

Poging mislukt? Niet erg! Hier krijg je een kans om te leren. Waarom is je plan mislukt? Klopte je doel niet? Had je niet de juiste middelen? Heb je de volgende keer hulp nodig? Zolang je maar je lessen trekt, is het geen verloren poging.

3. Research

Hoe kan je je droom bereiken? Wat is ervoor nodig? Moet je er iets speciaals voor onder de knie hebben, ga dan op zoek naar een cursus. Heb je een partner nodig, zoek dan iemand die jou wil steunen.

4. Get real

Beeld je eens in dat je je droom gehaald hebt. Wat voor leven leef je dan? Heb je veel vrije tijd, wie zijn je vrienden, waar kruipt je tijd in...?

5. Visie

Elke begin is moeilijk. En wat ook je doel is, het zal niet altijd van een leien dakje lopen. Laat je niet ontmoedigen als het even slecht gaat, maar hou je doel voor ogen. Bekijk het op lange termijn: ook al gaat het nu moeilijk, als je je doel behaalt, zijn die problemen zo vergeten!

6. Actie

Zit niet te wachten op een kans, maar creëer die zelf! Zorg dat je de juiste mensen kent, op de juiste plaatsen komt, de juiste kandidaat bent. Stilstaan is achteruitgaan, dus ga ervoor!

 

Lees ook:

De 10 meest voorkomende dromen verklaard

4 apps om de job van je dromen te vinden

6 seksdromen ontrafeld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '