Home Body & Mind Deze 5 dingen moet je eten voor een plattere buik

Deze 5 dingen moet je eten voor een plattere buik

Weg met dat opgeblazen gevoel!

Veer
Het bikiniseizoen is dan misschien wel voorbij, maar je kan je strakke zomerbuikje in de winter gemakkelijk behouden als je deze vijf dingen eet. Ze voorkomen een opgeblazen gevoel en helpen je spiermassa op te bouwen.
1 / 5
Bessen
Appels
Eieren
Griekse yoghurt
Vette vis
Bessen
Bessen

In vergelijking met andere fruitsoorten bevatten bessen minder suikers en meer vezels die de buik zullen vullen. Een kleine portie bessen verhelpt al snel (en met weinig calorieën) dat hongergevoel. Al die vezels zullen er ook voor zorgen dat de spijsvertering in topvorm blijft, waardoor je buik minder opgeblazen voelt.

Appels
Appels

Appels bevatten een uniek vezel, genaamd pectine, dat de groei van gezonde darmbacterieën stimuleert waardoor het metabolisme een boost krijgt.

Eieren
Eieren

Eiwitten bevatten een hoge concentratie magere proteïnen die essentieel zijn voor het opbouwen en onderhouden van sterke, gezonde buikspieren.

Griekse yoghurt
Griekse yoghurt

Proteïnen zijn goed om je gewicht op peil te houden omdat ze traag verteren en extra calorieën verbranden. Magere Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel proteïnen en hebben een hogere hoeveelheid probiotische bacterieën in vergelijking met gewone magere yoghurt.

Tip: Griekse yoghurt met fruitsmaak bevat zo'n extra 50 calorieën dus kies lievere de natuurlijke variant en voeg zelf was vers fruit toe.

Vette vis
Vette vis

Zalm, makreel, tonijn en andere soorten vette vis zijn rijk aan proteïnen en omega-3 vetzuren, een winnende combo voor verzadiging en vetverbranding. Uit een studie uit de International Journal of Obesity bleek dat mensen die drie porties zalm per week aten en dat vier weken lang als onderdeel van een calorie-arm dieet ongeveer 1 kg meer verloren dan mensen die eenzelfde dieet volgden maar zonder vis.

Tip: kies voor wilde zalm, die is magerder dan gekweekte zalm.

Probeer misschien ook eens deze oefeningen voor een plattere buik. Een platte buik zonder dieet? Hier vind je 5 tips. Ook deze suggesties zouden je in no time een platte buik bezorgen.