Home Body & Mind Deze 3 absurde trucjes maken je nóg knapper

Deze 3 absurde trucjes maken je nóg knapper

Raar, maar waar!

Corbis
We zijn op de hoogte van de nieuwste BB-crèmes en de beste make-uptrucs om er feilloos uit te zien en we weten dat een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging ons mooier maken. We gaan dat lijstje nog een beetje aanvullen: met deze 3 absurde trucjes word je ongetwijfeld nog knapper! 

1. Handstand (of iets wat daar op lijkt) 

Haal de acrobaat in jou naar boven en oefen elke dag een paar minuutjes handstand (of iets wat daar op lijkt). Er zal meer zuurstofrijk bloed naar je hoofd gaan waardoor je minder snel rimpels krijgt. Als je niet de handigste bent en je liever op veilig speelt, ga dan elke dag gewoon ondersteboven in je zetel hangen.

2. Lachtherapie 

Het is wetenschappelijk bewezen: lachen vermindert stress en geeft je immuunsysteem een boost. Zelfs als je slechtgezind bent, zou je moeten proberen om een lach op je gezicht te toveren. Hoe doe je dat? Beeld je in dat je aan een tropisch zwembad ligt met een heerlijke cocktail in je hand: die lach zal in no time op je gezicht verschijnen. 

3. Gekke bekken trekken  

Dit is geen grapje. Er bestaan écht yogaoefeningen die zich speciaal richten op de spieren in je gezicht. Gek zijn doet geen pijn: een paar gekke bekken trekken, daar is dus niks mis mee: 

  • Als je bang bent om een dubbele kin te krijgen, moet je je mond zo ver mogelijk opendoen en je tong zo ver mogelijk uitsteken (dit doe je best niet in het openbaar). Je houdt dit drie seconden vast en herhaalt het dan nog eens acht keer. 
  • Begin je al sporen te zien van rimpels op je voorhoofd? Trek je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op en hou dit vijf seconden vast. Laat je wenkbrauwen even zakken en doe dan hetzelfde, maar probeer je ogen zo ver mogelijk open te houden. Ook deze oefening herhaal je het best acht keer. 

Het voordeel van deze oefeningen is dat je ze gewoon in de auto, in je zetel of achter je bureau kan doen, maar we raden het af om dit in de trein of op de bus uit te testen. De kans is groot dat sommige mensen raar zullen opkijken. 

Meer artikels: 

Lever je liever niet te veel inspanning? Lees dan deze 5 onverwachte dingen waar je mooier van wordt. Zet je ogen in de verf: met deze 7 simpele tips die je ogen instant groter maken. Beluister zeker deze podcast: dit zijn de make-uptrends voor de feestdagen.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.