Home Body & Mind De grootste mythes rond cellulitis

De grootste mythes rond cellulitis

Zijn het allemaal fabeltjes?

Corbis
Zowat elke vrouw heeft er last van: cellulitis. Er worden allerlei oplossingen naar ons hoofd geslingerd, maar werken die wel?  Zijn die tips en tricks overbodig of – erger nog – maken ze de cellulitis alleen maar erger? Flair zet voor jou 5 mythes op een rijtje. 

1. Alleen vrouwen hebben last van cellulitis 

Man dancing

 © Giphy

Dit is slechts gedeeltelijk waar. Ook mannen hebben last van cellulitis. Het komt alleen minder vaak voor mannen dan bij vrouwen. Het zit nu eenmaal in onze genen.  

2. Water drinken vermindert cellulitis 

Hier slaan we de bal volledig mis! Veel water drinken zorgt ervoor dat je huid er beter uitziet, maar het zal je niet van je cellulitis afhelpen. Te veel water kan er zelfs voor zorgen dat de cellulitis alleen maar toeneemt.  

3. Sporten voorkomt cellulitis 

Sport

 © Giphy

Sporten stimuleert de vetverbranding. Hoe minder vet, hoe minder groot de kans dat cellulitis zich zal ophopen. Sport vermindert wel de kans op cellulitis, maar het sluit cellulitis niet volledig uit. Niet getreurd! Zelfs topsportsters kunnen cellulitis ontwikkelen.

4. Dan maar de harde maatregelen: liposuctie 

Voordat je zo'n zware beslissing neemt, moet je er helemaal achter staan. Het is aangeraden te weten waar je aan begint en wat de gevolgen kunnen zijn. Als je last hebt van cellulitis is dit niet de oplossing. Het weghalen van de vetlaag onder de huid kan de cellulitis zelfs nog erger maken. 

5. Gezonder eten voorkomt cellulitis 

Gezond eten

 © Giphy

Gezond eten is een must en heeft ongetwijfeld véél voordelen, maar het is geen oplossing voor je cellulitisprobleem. Bij een lager vetpercentage is cellulitis minder snel zichtbaar, maar er bestaan geen groenten, noch fruit, noch vis of vlees en ook geen kruiden die cellulitis helpen voorkomen. Pas ook op voor zogenaamde anticellulitissupplementen. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat die effectief een positief resultaat opleveren.

Ook leuk om te lezen: 

Flair test uit: cellulitis bestrijden tijdens het slapen  

Bewezen: foodporn maakt je dikker