Home Body & Mind Breek met die slechte gewoonte

Breek met die slechte gewoonte

8 gewoontes die jij kan afleren

We hebben allemaal wel één of meerdere slechte gewoontes waar we maar niet vanaf geraken. De eerste stap naar verbetering is natuurlijk toegeven dat je die gewoonte hebt. Met onze hulp geraak je zo van je slechte gebruiken af en ben je weer een stapje dichter bij perfectie.

Nagelbijten

Zenuwen, verveling, losse velletjes,… nagelbijten heeft veel oorzaken. Je moet na je zonde dan ook weer altijd je nagels verbergen voor de wereld, en meestal vervloek je jezelf omdat je eraan begon. De volgende keer je de drang voelt om op je nagels te bijten bal dan je vuisten totdat de drang over is. Voor je het weet ben je van het nagelbijten verlost. Heb je het een week volgehouden? Beloon jezelf dan met een mooie manicure, je zal al minder snel op je nagels willen bijten.

Knokels kraken

Ook al geeft het jou misschien wel een goed gevoel, de meeste mensen rillen echter van het geluid ervan. Bovendien is het ook niet zo goed voor je gewrichten om dit te vaak te doen. De volgende keer je je knokels wil kraken, probeer dan eerder in je ander hand te slaan of je vingers te strekken. De mensen rondom je zullen je alvast dankbaar zijn.

Kauwgom bellen blazen

Ook hier zal jij best wel van het geluid houden, maar bedenk dat je waarschijnlijk de enige bent. Kauwen kan misschien wel de hersenactiviteit bevorderen, maar het blazen van bellen echter niet. De beste manier om dit te voorkomen is door te stoppen met kauwgom te eten. Vervang het bijvoorbeeld door een snoepje. Zo heb je nog steeds iets in je mond maar val je anderen er niet zozeer mee lastig.

Slapen met make-up

Bijna elke vrouw zondigt hieraan. Je bent te moe na een hele dag werken of hebt iets te veel gedronken om er nog aan te beginnen. Het is zeer slecht voor je huid als je die make-up er een hele nacht op houdt. Ook je kussen zal hierdoor meer bacteriën bevatten, waardoor je sneller verstopte poriën krijgt. De snelste oplossing hiervoor is om reinigende doekjes op je nachtkastje te zetten. Zo kan je zelfs half slapend, je gezicht reinigen.

Onderbreken

Je wil heel graag inpikken op iets waar een vriendin over praat, en dan heb je nogal snel de neiging om haar te onderbreken.  Je mag het dan wel doen omdat je bang bent te vergeten wat je wou zeggen, het komt echt wel onbeleefd over. Probeer dus geduldig te tot ze uitgesproken is. Wedden dat je vriendinnen het stukken leuker vinden. Schrik om het toch te vergeten, schrijf het dan eerder op in plaats van iemand te onderbreken.

Luid eten

Je bent een luide eter maar weet niet juist hoe het komt? Probeer eens een eetsessie op te nemen. Concentreer je op de geluiden die je maakt. Zijn het klik, smak of zuiggeluiden, probeer je manier van eten aan te passen zodat deze niet meer voorvallen. Vaak helpt het om kleinere happen te nemen of tussendoor een slokje water te drinken. Neem bovendien ook je tijd, zo zal je niet enkel minder geluid maken, je zal ook sneller merken wanneer je vol zit.

Te laat komen

Vertrek je altijd net te laat zodat je die bus of trein altijd net ziet doorrijden? Probeer dan beter te plannen. Sta een kwartier vroeger op, of leg je kleren de dag voordien al klaar. Lukt het je nog steeds niet om op tijd te komen, zet je afspraken dan een kwartier of 20 minuten vroeger dan ze werkelijk zijn. En zet desnoods je gsm enkele minuten voor. Het toont van meer respect als je op tijd komt.

Luid praten terwijl je belt

Vaak heb je dit zelf niet door en moeten anderen jou erop wijzen. Grotendeels praat je te luid omdat je gsm op maximum staat en het dus lijkt alsof de andere persoon ook aan het roepen is. Zet je gsm dus om te beginnen al iets stiller. Probeer je net ander geluid te overtreffen, besef dan dat de andere persoon je meestal beter begrijpt als je gewoon duidelijk praat. Bovendien heeft niemand rondom zaken met jouw telefoontjes.

En jij, heb jij een slechte gewoonte waar je vanaf wil?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.