Home Body & Mind AHA: dit is misschien wel de reden waarom je aankomt door havermout

AHA: dit is misschien wel de reden waarom je aankomt door havermout

Terwijl je denkt dat je heel gezond aan het ontbijten bent

Pexels
Hoog in de lijst van gezonde ontbijtjes: havermout. Het volkoren graan is namelijk een flinke bron aan eiwitten, ijzer en vezels, en geeft je dus meteen een kickstart van je dag. Maar toch zijn er enkele, veelgemaakte, fouten die ervoor kunnen zorgen dat je toch maar niet afvalt…

1. Te veel

Iets té enthousiast in je portie? Beperk je hoeveelheid tot 40 à 50 gram ongekookte havermout per ontbijt. Lijkt dat weinig? Kies dan voor een kleiner kommetje, dat ziet er bevredigender uit.

2. Ongezonde of suikerrijke toppings

Havermout mag dan wel ontzettend gezond zijn, met een halve pot Nutella erover is het al snel helemaal om zeep. Kies daarom voor fruit, zaden of noten en werk af met kaneel, cacao nibs of rauw cacaopoeder.

3. Overload 

Overdrijf ook niet in je toppings. Kies niet én voor amandelschaafsel én rozijnen én kokosrasp, maar beperk je hoeveelheden. Noten blijven erg calorierijk. Probeer niet meer dan 150 calorieën uit je toppings te nemen. Geen idee hoeveel dat is? Hieronder vind je een heleboel inspiratie.

Havermout toppings

Foto: Ambitious Kitchen

4. Melk

Natuurlijk heb je je havermout graag met melk, omdat dat het allemaal wat smeuïger maakt, maar havermout op basis van water kan prima. Toch een fervente melkdrinker? Kies voor magere melk of ongezoete amandelmelk bijvoorbeeld.

5. Zoete tand

Gewoon havermout vind je niet zo lekker, dus doe je er een lepel honing of agavesiroop in 'omdat dat toch gezonder is dan gewone suiker'. Klopt, maar suiker blijft suiker en je lichaam gaat er precies hetzelfde mee om. Kies liever voor verse dadels of een halve banaan, die bevatten ook veel vezels en kalium.

Bron: Women's Health

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten