Terwijl je denkt dat je heel gezond aan het ontbijten bent
AHA: dit is misschien wel de reden waarom je aankomt door havermout
1. Te veel
Iets té enthousiast in je portie? Beperk je hoeveelheid tot 40 à 50 gram ongekookte havermout per ontbijt. Lijkt dat weinig? Kies dan voor een kleiner kommetje, dat ziet er bevredigender uit.
2. Ongezonde of suikerrijke toppings
Havermout mag dan wel ontzettend gezond zijn, met een halve pot Nutella erover is het al snel helemaal om zeep. Kies daarom voor fruit, zaden of noten en werk af met kaneel, cacao nibs of rauw cacaopoeder.
3. Overload
Overdrijf ook niet in je toppings. Kies niet én voor amandelschaafsel én rozijnen én kokosrasp, maar beperk je hoeveelheden. Noten blijven erg calorierijk. Probeer niet meer dan 150 calorieën uit je toppings te nemen. Geen idee hoeveel dat is? Hieronder vind je een heleboel inspiratie.
Foto: Ambitious Kitchen
4. Melk
Natuurlijk heb je je havermout graag met melk, omdat dat het allemaal wat smeuïger maakt, maar havermout op basis van water kan prima. Toch een fervente melkdrinker? Kies voor magere melk of ongezoete amandelmelk bijvoorbeeld.
5. Zoete tand
Gewoon havermout vind je niet zo lekker, dus doe je er een lepel honing of agavesiroop in 'omdat dat toch gezonder is dan gewone suiker'. Klopt, maar suiker blijft suiker en je lichaam gaat er precies hetzelfde mee om. Kies liever voor verse dadels of een halve banaan, die bevatten ook veel vezels en kalium.
Bron: Women's Health
Lees ook:
- Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart
- RECEPT: healthy ontbijtcrumble met rode vruchten
- Deze oatmeal lattes zijn hét ultieme powerontbijt
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier