Home Body & Mind 5 tips om je sportieve voornemens dit jaar wél vol te houden

5 tips om je sportieve voornemens dit jaar wél vol te houden

Het. Gaat. Lukken.

Librestock
Is jouw goede voornemen dit jaar écht gebruik te maken van dat fitnessabonnement? Wil je beginnen met 'Start to Run' of vijf kilometer zwemmen? Met deze tips van de Vittel Time To Move-challenge vind jij elke dag opnieuw de tijd én goesting om te sporten.

1. Ga niet te snel zitten

We hebben nogal snel de neiging om te gaan zitten. Wandel rond terwijl je aan de telefoon je beste vriendin op de hoogte brengt van je weekend, blijf rechtstaan wanneer je tien minuten met de tram naar huis reist, ijsbeer een beetje op het perron als je trein vertraging heeft…

2. Morning glory

In plaats van enthousiast op de snoozeknop te drukken, gebruik je die negen minuten beter om te bewegen. En dat kan prima vanuit bed. Met je benen 'fietsen' terwijl je op je rug ligt is bijvoorbeeld een prima work-out voor een kickstart van je dag. Vergeet niet te stretchen voor je uit bed je rolt!

3. Win extra tijd

Maak een to-dolijstje, gebruik je tijd op het openbaar vervoer om mails te beantwoorden en dringende telefoontjes te doen, of organiseer een carpoolingsysteem, zodat ieder op zijn beurt extra tijd wint.

4. Office work-out

Ook achter je bureau kan je prima fitnessoefeningen doen. Buig op en neer terwijl je je handen op je stoel houdt, til je voeten een eindje van de grond om je buikspieren te oefenen, span je bilspieren gedurende 5 à 10 seconden op terwijl je achter je bureau zit…

5. The kids are alright

Heb je kinderen? In plaats van jezelf tijdens de pianolessen van je dochter of de judoles van je zoon op te sluiten in de cafetaria met wifi om je mails te checken, neem je vanaf nu je loopschoenen en sportkleren mee om een uurtje te gaan lopen. Ondertussen plan je een heel menu voor de rest van de week, overloop je mentaal wat er nog op de planning staat en hoe je dat gaat regelen en heb je misschien nog wel je lievelingsschoenen zien shinen in de etalage van je favoriete winkel. Je kan dit ook doen wanneer je lief naar het voetbal is of gaat squashen met zijn beste vriend.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.