Home Body & Mind 5 ‘superfoods’ voor een supergezond leven

5 ‘superfoods’ voor een supergezond leven

Leef langer, gezonder en slanker!

Dat het belangrijk is om gezond te eten, weten we. Maar in de VS en ook meer en meer in Europese landen zijn de zogenaamde 'superfoods' enorm populair. Die zouden nóg gezonder zijn dan de alledaagse groenten en fruit. De krachtpatsers onder gezonde voeding dus. Wij geven je 5 voorbeelden van de beste superfoods!

Superfoods zijn krachtige voedingsmiddelen die heel unieke en supergezonde eigenschappen zouden hebben. Als je die toevoegt aan je maaltijden, zou je minder snel ziek worden, langer leven, er slanker uitzien én jonger. Of het echt waar is, weten we niet, maar proberen kan geen kwaad! 
 

1. Kokosnootolie

Een antioxidant die je lichaam beschermt tegen virussen en slechte bacteriën.  Het zou ook je verteringsproces verbeteren, je cholesterol verminderen én je gewicht stabiel houden.
 

2. Chiazaden

Rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Zou veel meer calcium bevatten dan melk en evenveel omega 3 als zalm. Neemt ook je honger weg, dus grijp je niet meer naar ongezonde tussendoortjes.

Tip : Meng twee eetlepels met water, wacht een paar minuutjes en drink het dan op.
 

3. Cacao

Hét product dat zorgt voor een gelukzalig gevoel, door de endorfine en serotonine die erin zitten. Er zitten ook flavonoïden in, die zouden helpen tegen ziektes als diabetes en hartproblemen. Pas op: kies enkel rauwe cacao of pure chocolade, met minstens 70% cacao.

Tip : Hak de chocolade in stukjes en meng het onder bijvoorbeeld havermout, nog zo'n supergezond product!
 

4. Bessen

Bessen bevatten krachtige antioxidanten, goed voor de bloedvaten. De blauwe bosbes zou helpen tegen diabetes, de veenbes tegen urineweginfecties. De rode bosbes en de açaibes hebben nog véél meer gezonde eigenschappen. Oprah is alvast een grote fan, omdat de açaibes je vetverbranding zou verhogen. Byebye buikje!
 

5. Eieren

An egg a day keeps the doctor away, dat beweren toch sommige voedingsdeskundigen. Het zit vol vitaminen, mineralen, proteïnen en er zitten amper calorieën in! Perfect als gezond en caloriearm ontbijt dus. Of eieren al dan niet je cholesterol zouden verhogen, daar zijn de meningen verdeeld over. Zoals altijd: eet met mate!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.