Home Body & Mind 5 gezonde desserts

5 gezonde desserts

Makkelijk te maken

Het is zomer en dan wil ons maagje ook wel wat. Maar niet iedereen kan zich dagelijks tegoed doen aan ijsjes en taart. Daarom selecteerden wij vijf gezonde desserts. Een keukenprinses hoef je zeker niet te zijn, want deze gerechtjes zijn o zo simpel!

Smoothie van kiwi met druiven

  • 3 kiwi’s
  • 300 g groene druiven
  • 1 citroen
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el honing

Bereidingswijze
Schil de kiwi’s en snij ze in stukken. Pers het sap van de citroen. Spoel de druiven en pureer ze met een staafmixer of in de blender. Zeef de gepureerde druiven.

Laat de druiven, de kiwi’s en het citroensap een uur van tevoren afkoelen in de koelkast.

Mix de druivenpuree samen met de kiwi, de honing, het citroensap en de yoghurt. Verdeel over glazen en werk af met druiven en een schijfje kiwi.

 

Bosvruchtenlolly’s

  • 250 g bosvruchten
  • 125 g volle yoghurt
  • 1 tl honing

Bereidingswijze
Spoel de bosvruchten en pureer ze.

Vermeng de yoghurt met de honing. Roer er de bosvruchtenpuree door.

Verdeel het mengsel over vormpjes en zet er een ijslollystokje in. Zet 6 tot 8 uur in de diepvriezer.

Fruitsla

  • fruit dat je lekker vindt
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze
Schil het fruit en snij het in blokjes

Giet er het sap van de citroen en sinaasappel over (tegen verkleuring)

Bewaar het in de koelkast

 

Yoghurtmousse

  • 100 g aardbeien
  • 100g braambessen
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml yoghurt
  • 150 ml (light) room

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm enkele scheppen yoghurt, los er de uitgeknepen gelatine in op.

Roer er de suiker door en de rest van de yoghurt. Zet 15 minuten in de koelkast.

Klop de room stijf en vermeng met de yoghurt. Hou wat fruit apart, snij de rest van het fruit in stukjes en schep het door de yoghurt.

Verdeel het mengsel over glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Werk af met fruit en een blaadje munt.

Aardbeiensorbet

  • 500 g aardbeien
  • 65 g suiker
  • 1 citroen
  • 1/2 tl roze peperbessen

Bereidingswijze
Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Vermeng de suiker met 65 ml water en breng aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en dan afkoelen.

Mix de aardbeien met het citroensap, de suikersiroop en de roze peper in de blender. Laat bevriezen in een ijsblokjesvorm en vermaal in de  keukenrobot.

Serveer de sorbet eventueel in een glas champagne, prosecco of cava.

Meer lekkere gerechtjes op Libelle Lekker!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.