Home Body & Mind 5 dingen die mannen doen als ze ziek zijn

5 dingen die mannen doen als ze ziek zijn

Corbis
We weten allemaal hoe mannen reageren als ze ziek zijn. Inderdaad, als grote baby's. Wij vrouwen houden het hoofd rechtop en gaan gewoon door, maar mannen kunnen weleens serieus overdrijven. Deze 5 dingen doen mannen als ze ziek zijn.

1. Klagen

Ze hebben een simpele verkoudheid, maar ze klagen steen en been waardoor het lijkt alsof ze een verschrikkelijk virus hebben en op hun sterfbed liggen.
 

2. Zich gedragen als een klein kind

Ze willen een boterham met choco zónder korstjes, een glas versgeperst fruitsap, een lolly, en heel de dag games spelen. En ze verwachten ook dat het lief zijn eten in stukjes snijdt.
 

3. Slapen en sport kijken

Omdat ze uiteraard zo doodziek zijn, kunnen ze alleen maar slapen. Het huishouden doet het lief (of de mama) dan wel. En als ze wakker worden, willen ze sport kijken. Of hun favoriete actiefilms. Ook wanneer je favoriete tv-serie bezig is. “Ja maar, ik ben wel heel ziek.”
 

4. Op hun wenken bediend willen worden

Niets kunnen (willen) ze zelf nog doen. ‘Schat, help me eens rechtop, ik wil tv kijken. Schat, wil je een tas thee met citroen en honing maken? Schat, wil je mijn kussens opschudden? Schat, wil je de kippensoep maken die mijn mama zo lekker kan maken? Schat, die lepel is heel zwaar, kan jij me eten geven?’ …
 

5. Medelijden opwekken

Iedereen die ze kennen, moet weten hoe vreselijk ziek ze zijn. Collega’s, vrienden, mama en papa, en uiteraard ook alle Facebookvrienden. In de hoop dat ze medelevende kaartjes en sms'jes krijgen, én telefoontjes van de mama die vraagt ‘of ze iets voor hem kan doen’. En ze willen liefst van al dat hun lief hen knuffelt en vertroetelt en hen zegt dat alles wel goed komt.

Het zijn toch zo’n softies, die zieke mannen.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.