Home Body & Mind 4 persoonlijkheidseigenschappen die je beter maken in je job

4 persoonlijkheidseigenschappen die je beter maken in je job

Bezit jij ze?

Natuurlijk zal je baas tevreden zijn wanneer je hard werkt, altijd je best doet en tal van overuren klopt. En meestal verloopt een presentatie ook goed wanneer je er veel tijd aan besteedt. Maar waarom lijkt bij sommige mensen het succes vanzelf te komen?

Uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen vaak vier overeenstemmende persoonlijkheidseigenschappen bezitten. Heb jij het in je om succesvol te worden? 

1. Sarcasme 

Sarcasme op het werk impliceert dat je een creatieve denker bent. Dat blijkt uit onderzoeken van Harvard en Columbia. Volgens de onderzoekers train je door sarcasme te gebruiken je hersenen. Maar kijk wel een beetje uit, want niet iedereen is even opgezet met zulke opmerkingen. En niet iedereen heeft dezelfde succesvolle eigenschappen als jij. 😉

Sarcasm

2. Zelfvertrouwen 

Wat geldt in de liefde, geldt ook op je werk. Van de kleding die je draagt tot een handdruk; presenteer jezelf in alles wat je doet als een bruisende, zelfverzekerende vrouw

smith

3. Kunnen loslaten

Soms is het beter om dingen even los te laten. Niet alles kan even perfect zijn. Als je te lang bij iets blijft stilstaan, werk je te traag of krijg je je werk zelfs helemaal niet af. Het is beter om te focussen om de dingen die echt belangrijk zijn. Maar let op: dit wil niet zeggen dat je laks moet worden. 

level headed

4. Ambivertie 

Je hebt introverte en extraverte mensen. Dit is echter niet de enige verdeling die je kan maken. In de grijze zone daartussen zitten immers de ambiverte personen. Deze mensen kunnen genieten van enige introspectie en stilte, maar zijn ook sociaal. Dit is een eigenschap die hen meer flexibel maakt. Bijgevolg zijn ze dan ook succesvoller dan anderen.

Lees ook: