Home Body & Mind 4 gadgets om de griep te overleven in stijl

4 gadgets om de griep te overleven in stijl

Zo ben je in no time weer de oude

Corbis
Lopende neus, stramme spieren, hoofdpijn, koorts: yep, het is weer flu season! Met deze 4 gadgets overleef je de epidemie alvast in stijl. 

1.    Bottoms up!

Water is je beste vriend in het gevecht tegen de griep: gehydrateerd blijven is de boodschap. Van koffie blijf je beter weg, omdat het vochtafdrijvend werkt. Thee kan zeker en vast, maar wel even opletten als je honing toevoegt: je thee moet afgekoeld zijn tot onder 40 graden celsius. Anders verliest de honing haar voedingswaarde en drink je eigenlijk vloeibare suiker.

Een hervulbare fles of tas met print maakt genoeg drinken net dat tikje leuker.

2.    Lekker-lui-dag

Luister naar je lichaam! Kruip lekker in de zetel met een dekentje, je hippe waterfles en Netflix. Het heeft geen zin om je tegen ziekte te verzetten: als je lichaam zegt ‘RUST!’ dan luister je beter een paar dagen.

De toekomst is hier: een deken met mouwen én zakken. Gedaan met wroeten om de zakdoeken bereiken.

3.    Zakdoeken à volonté

Niets minder sexy dan een lopende neus en een kapotte huid van het snuiten. En toch is het wetenschappelijk aangetoond dat je neus snuiten heel belangrijk is als je ziek bent. Door te sniffen krijg je hoofdpijn en geraakt je lichaam niet af van wat het eigenlijk weg wil werken door je neus.

Je neus snuiten toch iets glamoureuzer maken? Wat dacht je van een tissue box met luipaardprint?

4.    Laat je in de watten leggen

Iemand hebben die voor je zorgt, verlicht vanzelf al een beetje de pijn. Of het nu je mama, je lief of je bestie is: liefde is het beste medicijn.

En als je je geliefden toch liever niet besmet, kan je nog altijd lekker knuffelen met een hete beer. Een teddy die 90 seconden in de microgolfoven moet om je anderhalf uur warmte te kunnen geven.

Lees ook:

Door Chloé Spruyt

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.