Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De verfilming met acteurs Amandla Stenberg en KJ Apa is vanaf eind januari te zien in de bioscoop.

AFGESLOTEN – WIN: een exemplaar van het young adult-boek ‘The Hate U Give’

Vanaf 23 januari is de verfilming van het boek ‘The Hate U Give’ van Angie Thomas te zien in de bioscoop. Wil jij het boek eerst lezen voor je naar de film gaat kijken? Dan hebben we goed nieuws, want wij mogen namelijk 20 exemplaren weggeven!

‘The Hate U Give’ kwam uit in februari 2017 en nog geen twee jaar later is de verfilming van het Black Lives Matter-jeugdverhaal al te zien in de bioscoop. Redactrice Ysaline las het boek in één ruk uit, dus het is een echte aanrader! Heb jij het nog niet gelezen? Dan wordt het dringend tijd.

De 16-jarige Starr Carter (Amandla Stenberg) leeft in twee werelden: Garden Heights, de arme, zwarte buurt waar ze woont, en Williamson Prep, haar chique, blanke school. Op een avond gaat ze naar een feestje in haar buurt en ziet ze haar jeugdvriend Khalil. Maar wanneer hij haar naar huis brengt na het feest, worden ze tegengehouden door de politie en wordt Khalil doodgeschoten, ook al was hij ongewapend. De hele buurt komt in opstand en wordt een echt oorlogsgebied. Met Starrs verklaring probeert iedereen Khalils naam te zuiveren. Afhankelijk van wat ze vertelt, kan de politieman gearresteerd of vrijgesproken worden…

Amandla Stenberg is vanaf 23 januari op het grote scherm te zien als Starr Carter. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘The Hate U Give’ van schrijfster Angie Thomas, die haar tweede boek ‘On The Come Up’ dit jaar uitbrengt. In de verfilming van het boek speelt onder andere ‘Riverdale’-acteur KJ Apa de rol van Starrs vriendje Chris.

WIN WIN WIN

Wil jij kans maken op een van de 20 exemplaren van ‘The Hate U Give’? Begin dan maar héél goed na te denken, want het enige wat je moet doen is onderstaande wedstrijdvraag beantwoorden, de schiftingsvraag invullen, je gegevens achterlaten en duimen maar! De wedstrijd loopt van woensdag 16 januari tot dinsdag 22 januari, 23u59.

Good luck girls!

Wedstrijdreglement

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content