Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zien we jullie op zondag 20 oktober in Oostende?

FLAIR CHILLAX: ontdek onze Instagrammable fotoroute in OostendeTijdens onze Flair Chillax op zondag 20 oktober 2019 herontdek je het hippe Oostende in 3 inspirerende Flairroutes. Bovendien geniet je van kortingen en cadeautjes onderweg! Wij presenteren jullie: onze fotoroute!


 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Download hier onze eigen Oostende-kaart mét de leukste adresjes!

Het strand


Zet je wekker lekker vroeg, zodat je als de zon opkomt, kan uitwaaien op het strand. Dat is trouwens het ideale moment om mooie portretten te maken, omdat het licht dan op z’n mooist is. De zachte gloed is heerlijk flatterend voor je onderwerp.

Venetiaanse Gaanderijen


Diepte, ritme en lijnen zijn erg interessant als je fotografeert. Bij de Venetiaanse Gaanderijen sla je drie vliegen in één klap. Mooi op zich om te fotograferen, maar ook leuk om een model (aka je citytrippartner) in te plaatsen.

The Crystal Ship/De Strekdam


Met het gratis overzetbootje (bij de vistrap) ga je naar Oosteroever, het ruigere stuk van Oostende dat voor sommigen nog onontdekt is en een pareltje is om te fotograferen. Je vindt er een stuk van de graffitiroute The Crystal Ship, maar ook het kleinste strand van Oostende en een wandeldijk (de Strekdam) waar je, als je geluk hebt, zeehonden spot. Vergeet geen foto op de boot zelf te maken. Misschien mag je van de schipper wel op de snuit van het bootje poseren?

Hoekpand bij het Achturenplein


Vroeger moest je een echt fototoestel hebben om een beeld met veel scherptediepte te creëren. Je moest dus een deel van je foto scherp hebben (vaak je onderwerp) en het andere stuk onscherp laten. Vandaag krijg je dat effect met de meeste smartphones. Zet je portretfunctie aan, zoek een kleurrijke achtergrond, en je bent klaar voor een minifotoshoot. Tip: in het centrum van de stad (bij het Achturenplein) vind je een leuk hoekpand met een kleurrijk lijnenspel.

Altar


Mijn misschien wel favoriete plek in Oostende blij Altar, het kunstwerk van Kris Martin. Zijn ‘raam naar de zee’ vind ik ongelooflijk mooi gevonden. Waar je ook staat, je zicht is elke keer anders. Ik lap er graag alle fotografieregels aan m’n laars en zet mijn onderwerp (en dus ook de horizon) midden op de foto. Heel simplistisch, maar oh zo mooi. Heb je het liever niet te rebels? Dan kan je ook hier de regels van de compositie volgen. Heb je een interessante lucht? Dan zet je je horizon op 1/3. Geen leuke wolkenpartijen? Dan laat je meer zand in je beeld komen en staat je horizon op 2/3. Een magische plek bij avondlicht, trouwens.

Koninklijke Villa


Denk aan je compositie en zet je horizon op 1/3 van je beeld. Op het terras van revalidatiecentrum Koninklijke Villa heb je een prachtig zicht over de kustlijn van Oostende: deinende golven, een reeks strandhuisjes (enkel in de zomermaanden) en de wandeldijk. Er staat een standbeeld van een visser, waar je een mooi plaatje van kan maken. Let wel: het is privéterrein, dus maak er geen kabaal.

Ontdek hier de volledige planning van het evenement én bekijk ook zeker onze shop- en smulroute.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content