Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© HBO

Maar ze duren waarschijnlijk langer

OH NO: het nieuwe seizoen van ‘Game of Thrones’ telt drie afleveringen minder

Het nieuwe seizoen van de razendpopulaire fantasyreeks 'Game of Thrones' zal in plaats van de gebruikelijke 10 maar 7 afleveringen tellen. Ook is de datum van uitzenden uitgesteld. Normaal gesproken verschijnt een nieuw 'Game Of Thrones'-seizoen altijd in april, maar de showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben aangekondigd dat we deze keer langer moeten wachten.

Al zijn er minder afleveringen, er zal wel nog steeds evenveel tijd gebruikt worden om de serie te maken. Iain Glen, de acteur die Jorah Mormont speelt in de serie, legt in een interview met radiotimes.com uit dat de producers de serie zo stijlvol mogelijk willen afsluiten.

 

'De schaal van dit verhaal is zodanig immens geworden dat we steeds meer tijd nodig hebben om te filmen', zegt de acteur. Het lijkt erop dat de producers kwaliteit verkiezen boven kwantiteit.

 

De afleveringen zullen wellicht ook langer worden. Iain Glenn zegt dat de serie nog zeker vijftien uur nodig heeft om haar verhaal af te ronden, en dat terwijl er normaal nog maar dertien afleveringen te gaan zijn. (Zeven in seizoen zeven, zes in seizoen acht.)

 

'Dit seizoen zal je ook merken dat het einde nadert', zegt Glen. 'Meer en meer personages ontmoeten elkaar, en meer en meer verhaallijnen raken met elkaar verweven tot een gemeenschappelijk einddoel.'

 

De officiële premièredatum van het nieuwe seizoen is helaas nog niet bekend.

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '