Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Joris Hessels, Slimste Mens voor nog een dag, bood al zijn excuses aan

Werd Kat Kerkhofs onterecht de overwinning ontnomen door Erik Van Looy?

Hilariteit alom dinsdagavond in 'De Slimste Mens'. Juryleden Maaike Cafmeyer en Marc-Marie Huybregts merken op dat Erik wel héél snel het antwoord van Jan Jaap van der Wal goedkeurt, terwijl die nog niet de helft van het woord uitsprak. Maar wanneer Kat Kerkhofs een beetje later in de filmpjesronde 'Rusland' antwoordt in plaats van 'USSR', vindt de presentator dat niet juist genoeg en moet mevrouw Mertens bijgevolg de finale spelen. What's up with that, Erik?

Oké, Kat won haar finale en gaat door naar de volgende aflevering. Maar juist is juist en de beslissing van Erik – of die van de persoon in zijn oor – is dat volgens ons en vele anderen niet. Joris Hessels, die zijn vierde aflevering op rij won en als grote kanshebber voor de eindoverwinning beschouwd wordt, had dat ook door en excuseerde zich bij de sympathieke Leuvense.


Rusland

In 'Collectief Geheugen', de laatste ronde voor de finale, kreeg 'Radio Gaga'-man Joris Hessels een filmpje over de Russische ruimtehond Laika voorgeschoteld. Hessels wist voor een keer niet veel te zeggen over het fragment, Kat Kerkhofs gaf drie juiste trefwoorden. Nu ja, vier eigenlijk, was het niet dat Erik Van Looy specifiek 'USSR' – de afkorting voor de vroegere Sovjet-Unie – wilde horen, en niet 'Rusland'. Kat verloor daardoor nipt de aflevering en moest Jan Jaap naar huis spelen om door te gaan. Correct of toch te streng? Hoe dan ook, wij zijn Team Kat all the way!

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '