Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© tmdb.org

Het is nog maar de vraag of Shailene Woodley erin zal meespelen

‘Divergent 4’ zal niet in cinemazalen te zien zijn

Omdat de derde film van de 'Divergent'-reeks eerder dit jaar flopte, heeft Lionsgate besloten het budget voor de vierde en laatste film in te krimpen. Concreet betekent dat dat 'The Divergent Series: Ascendant' niet in de cinema komt, maar uitgebracht wordt als televisiefilm. Bovendien heeft nog niemand van de originele cast bevestigd mee te zullen spelen in de vierde film. De vraag is dan ook of zoveel sterren wel betaald kunnen worden met een kleiner budget...

De makers van de 'Divergent'-films hebben altijd proberen meegenieten van de populariteit van de 'Hunger Games'-reeks, maar dat is nooit echt gelukt. Hoewel de twee eerste films nog vrij succesvol waren, kregen ze geen al te lovende reviews. De derde film 'Allegiant', die in maart van dit jaar uitkwam, haalde de laagste box office-cijfers en ratings van de reeks. In het openingsweekend haalde die film iets meer dan 29 miljoen dollar binnen, terwijl de andere twee met meer dan 50 miljoen dollar bijna dubbel zo goed deden. Lionsgate besloot actie te ondernemen door een – volgens bronnen erg grote – hap uit het budget te nemen.

 

De vierde film – die gepland stond voor juni 2017 – zal op televisie verschijnen, waarna er een vervolg in de vorm van een televisieserie aan gebreid zou worden. De makers willen de verhaallijnen van huidige personages Tris, Four en de rest in de laatste film afsluiten om een nieuwe groep personages te introduceren in de serie. Het zou dus logisch zijn dat Shailene Woodley, Theo James en Ansel Elgort nog terugkeren voor dat laatste deel, maar dat is helemaal niet zeker. Evenmin is duidelijk welke zender of streamingdienst de film en serie zal kopen en wanneer beiden zullen verschijnen. Wat wel zeker is, is dat regisseur Robert Schwentke vervangen wordt door Lee Toland Krieger, die 'The Age of Adaline' regisseerde. 

 

 

Lees ook:

 

De trailer voor 'The Girl on the Train' geeft je koude rillingen

 

OMG: komt er een film van 'Harry Potter and the Cursed Child'?

 

ZIEN: Mila Kunis schittert in nieuwe trailer van 'Bad Moms'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '