Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Als het van Warner Bros. afhangt, wel!

OMG: komt er een film van ‘Harry Potter and the Cursed Child’?

Het achtste Harry Potter-verhaal zou normaal enkel als een toneelstuk opgevoerd worden. Toch zou er ook een boek uitgebracht worden én nu is er ook sprake van een verfilming. Wij zijn helemaal voor het idee, want zeg nu zelf: hoe meer van Harry Potter, hoe beter.

In ‘Harry Potter and the Cursed Child’ zijn we plots negentien jaar verder. Harry Potter  werkt op het ministerie van Toverkunst. Samen met zijn vrouw Ginny Wemel heeft hij drie kinderen, die allemaal op Zweinstein zitten. Zijn jongste zoon heeft het moeilijk met hun familiegeschiedenis en komt samen met Harry terecht in een duister avontuur.
 

Het toneelstuk is deze zomer van start gegaan in Londen en in het najaar zou er al een eerste vertaling beschikbaar zijn. Toch stopt het daar niet. Warner Bros. heeft een claim genomen op de titel, en dat wijst uit dat er een heleboel merchandising komt. Bovendien stijgt zo de kans dat er ook een film gemaakt wordt.
 

Om wat voor soort film het gaat, is nog niet duidelijk. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om een verfilming van het toneelstuk. Wij hopen natuurlijk op the real deal, maar wie zal het zeggen? In afwachting van een achtste Harry Potter-film kunnen we dit najaar wél kijken naar 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' een fantasyfilm die geïnspireerd is op het gelijknamige boek van J.K. Rowling.

 

Meer lezen over 'Harry Potter and the Cursed Child'?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '