Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Snapchat

Blij met deze update?

Snapchat lanceert ‘Memories’ om oude foto’s op te slaan en te delen

Snapchat introduceert een nieuwe feature 'Memories', die je toelaat om foto's op te slaan en later opnieuw te delen in de app.

Het is de eerste keer dat Snapchat zijn gebruikers toelaat om foto's te delen die niet 'op het moment zelf' genomen zijn. Snapchat lijkt daarmee een beetje terug te krabbelen op z'n vergankelijkheid om zo een groter publiek te bereiken dat meer tijd in de app doorbrengt.

 

Snapchat Memories

 

In 'Memories' kan je gaan zoeken in de snaps die je doorheen de tijd opgeslagen hebt en op dat moment opnieuw wil delen, maar je kan ook foto's of video's gebruiken die niet in de app zelf genomen zijn. 'My Memories' vind je onder je verhaal en andere live stories. Als je wil gaan zoeken, kan je gemakkelijk via bepaalde keywords de juiste foto's terugvinden (op dezelfde manier als Google Photos werkt).

 

Snapchat search

 

Je kan je bewaarde memories dus delen in een verhaal of rechtstreeks naar je contacten sturen, zelfs als de beelden al heel lang geleden genomen werden. Maar ook die memories blijven slechts 24 uur in je verhaal en de app zal ook aanduiden dat het om een oude foto gaat. Net zoals bij nieuwe beelden kan je je memories bewerken voor je ze deelt of de geolocatie van dat moment opnieuw toevoegen. 

 

'Memories' zal ook voorzien worden van een paswoordbeveiliging onder de naam 'My Eyes Only'. Deze snaps kunnen enkel bekeken worden als je het juiste paswoord gebruikt. Snapchat laat wel weten dat je je paswoord niet kan herstellen wanneer je het vergeten bent, dus maak het niet té moeilijk!

 

Snapchat paswoord

 

'Memories' zal in de loop van de volgende maand voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

 

Bron: Mashable. Foto's: Snapchat.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '