Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Jakkes, deze 3 fitnesstoestellen zijn een broeihaard van bacteriën

Ziet jouw fitness er op het eerste gezicht spic en span uit? Think again. Volgens een onderzoek* hangen fitnesstoestellen vol bacteriën. En het ene al meer dan het andere... Opgelet: niet voor gevoelige maagjes.

Drie veelgebruikte fitnesstoestellen zijn een broeihaard van bacteriën blijkt uit het onderzoek. De fiets bevat 39 keer meer bacteriën dan een dienblad uit een cafetaria. De loopband bevat 74 keer meer bacteriën dan een waterkraan in een publieke ruimte. En de vrije gewichten... Wil je het wel weten? De vrije gewichten bevatten 362 keer meer bacteriën dan een toiletbril. Jakkes.  

 

1. De vrije gewichten

2. De loopband

3. De fiets

 

Als je erover nadenkt, is het niet zo onlogisch dat de vrije gewichten zoveel bacteriën bevatten. Jaja, you don't sweat, you sparkle. Maar als er toch een druppeltje zweet op de loopband belandt, veeg je dat na gebruik af met je handdoek. Maar heb je ooit al iemand de gewichtjes zien schoonmaken?

 

In sommige fitnessen staan er flessen desinfecterende spray om de toestellen schoon te maken. Die staan daar dus voor een reden. Use them!

 

*Onderzoek van FitRated op 27 fitnesstoestellen
Bron: www.cosmopolitan.com

 

Lees ook

Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

20 onder de € 20: budgetvriendelijke sportgadgets

20 sportleggings waar je wél mee over straat durft te gaan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '