Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Welke stad is jouw favoriet?

De 5 goedkoopste steden om op Erasmus te gaan

Uniplaces, een website voor studentenhuisvesting, heeft een top vijf gemaakt van Europese steden waar de kosten van levensonderhoud voor een student het laagst zijn. Kwestie van niet op de Erasmus van je dromen te gaan en twee maanden later zonder geld te zitten.

Als je graag op Erasmus gaat, moet je wellicht zeer binnenkort je aanvraag inleveren. En uiteraard, als er dan van die goedkope steden zijn waar je zes maanden of een jaar lang de prinses kan uithangen, is dat zéér belangrijk om weten.. Om je plaatskeuze gemakkelijker te maken, deed Uniplaces een studie naar de gemiddelde maandelijkse kosten van de huur, voedsel en transport in elke stad. Het goede nieuws: in de bovenste rangen staan (op eentje na) alleen maar steden waar de zon quasi de hele tijd schijnt. Need we say more?

 

1. Lissabon (Portugal) – € 372 per maand

1. Lissabon (Portugal) - € 372 per maand

Als je op Erasmus wil in de stad van de gele trammetjes, ben je gemiddeld zo’n € 110 per maand kwijt aan eten en € 202 voor logement. Om je te verplaatsen, moet je zo’n € 36 tellen. De rest kan je dus ongegeneerd spenderen aan pastéis de nata...

2. Valencia (Spanje) – € 428 per maand

2. Valencia (Spanje) - € 428 per maand

Valencia is een super goedkope stad. Voor logement, moet je zo’n € 216 per maand tellen. Vervoer zal je ongeveer € 42 kosten en aan te eten, ben je zo’n € 137 per maand kwijt. De zon het hele jaar door, krijg je er gratis bij!

3. Rotterdam (Nederland) – € 488 per maand

3. Rotterdam (Nederland) - € 488 per maand

Iets minder gekend als plek om op Erasmus te gaan is Rotterdam. Je verblijft er voor ongeveer € 271 per maand, eten doe je voor € 140 en het openbaar vervoer kost je gemiddel € 50 per maand.

4. Barcelona (Spanje) – € 503 per maand

4. Barcelona (Spanje) - € 503 per maand

De stad bij uitstek om op Erasmus te gaan, is ongetwijfeld Barcelona: lekker eten, feest en strand. Reken zo’n € 275 voor logement, € 140 voor eten en € 52 voor vervoer. Maar wij raden je vooral aan doorheen de stad te wandelen en zo de meest unieke plekjes te ontdekken.

5. Milaan (Italië) – € 582 per maand

5. Milaan (Italië) - € 582 per maand

Een aanrader voor fashionista’s en liefhebbers van la dolce vita! Milaan staat op de vijfde plaats met € 374 verblijfskosten. Voor een pizza en pasta betaal je per maand gemiddeld € 145 en aan vervoer spendeer je zo’n schappelijke € 25 per maand.

 

Bron: LeMonde

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '