Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De prijs voor Beste Opkomende Bestemming gaat naar...

Deze 10 wondermooie plekjes moet je dringend bezoeken volgens Tripadvisor

Elk jaar reikt websiteTripadvisor de Travelers’ Choice awards uit. In de categorie 'De beste opkomende reisbestemmingen' prijken de Maya-ruïnes in Mexico bovenaan het lijstje. Maar ook deze 9 andere wondermooie plekjes moet je zo snel mogelijk bezoeken.

1. Tulum, Mexico

reisbestemmingen tripadvisor

 

Maya-ruïnes doemen boven de zee uit in Tulum, een prachtig historisch schouwspel in de zon. De voorheen ommuurde stad was een van de laatste bouwwerken van de Maya's en de archeologische opgravingen zijn bijzonder goed bewaard gebleven.

 

2. Cartagena, Colombia

reisbestemmingen tripadvisor

 

Cartagena, een schitterende vissersplaats aan de Caribische kust van Colombia, heeft uitstekende stranden, een historische oude stad en een prachtige koloniale architectuur. Het is ook een van de veiligste plaatsen in het land.

 

3. Porto, Portugal

reisbestemmingen tripadvisor

 

Aan dit stadje heeft het land (en de wijnsoort port) zijn naam te danken. Porto is de op een na grootste metropool van Portugal na Lissabon. Deze eeuwenoude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

4. Gatlinburg, Tennessee

reisbestemmingen tripadvisor

 

Het meestbezochte nationale park in de Verenigde Staten is Great Smokey Mountains National Park. In het midden ligt Gatlinburg, een ideaal uitgangspunt om de honderden wandelpaden van het park te verkennen of te gaan rivierraften, vissen, paardrijden en wilde dieren spotten.

 

5. Moskou, Rusland

reisbestemmingen tripadvisor

 

Moskou, het centrum van Rusland, toont de tegenstellingen van het land in de meest extreme vorm. Oud en modern staan zij aan zij in deze stad met 10 miljoen inwoners. Pak de metro vanaf een van de sierlijke stations om een kijkje te nemen bij het Rode Plein, het Kremlin, de negen koepels van de Sint Basiliuskathedraal, het mausoleum van Lenin of het KGB-Museum. Ga hierna voor wat luchtiger vermaak shoppen aan de Boulevardring, of mensen kijken op het Poesjkinplein.

 

6. Brighton, Verenigd Koningrijk

reisbestemmingen tripadvisor

 

Het kiezelstrand, de automatenhal op de pier van Brighton en het Royal Pavilion zijn de belangrijkste bezienswaardigheden, maar je vindt hier ook honderden pubs en clubs.

 

7. New Delhi, India

reisbestemmingen tripadvisor

 

New Delhi is chaotisch en tegelijkertijd kalm. Het is een ingewikkelde stad waar koeien vaak over de met hutjes bezaaide straatjes zwerven. Het zeventiende-eeuwse Red Fort (Lal Quila) is een massa van koepels en torens, terwijl je in Chandni Chowk de hele dag door vriendschappelijk kunt afdingen.
 

8. Banff, Alberta

reisbestemmingen tripadvisor

 

Banff is volledig ingesloten in de bergen en biedt een onweerstaanbare combinatie van luxe lodges, perfecte poedersneeuw, bekende restaurants en een energiek nachtleven. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de hoodoos, de indrukwekkende rotspilaren in Banff National Park.
 

9. Lima, Peru

reisbestemmingen tripadvisor

 

Lima is een fascinerende stad en een schatkamer vol geschiedenis. Verken de oude archeologische Inca-locaties of slenter door de elegante kathedralen en weelderige paleizen uit de Spaanse koloniale tijd. Het centrum van Lima is druk, maar tegelijkertijd heel fun: vol leuke winkels, restaurants en hotels.
 

10. Foz do Iguaçu, Brazilië

reisbestemmingen tripadvisor

 

In dit tot werelderfgoed uitgeroepen park op de grens tussen Brazilië en Argentinië kun je reuzenmiereneters, brulapen, ocelotten, bedreigde jaguars en zwermen vlinders bewonderen. De watervallen van Iguaça behoren tot de mooiste van de wereld en zijn te voet of per raft te bezoeken.
 
Bron beeld en tekst: Tripadvisor

 

Lees ook:

TEST: wat wordt jouw volgende reisbestemming?

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '