Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Jij wordt de nieuwe queen of pics!

9 tips om meer Instagramvolgers te krijgen

De tijden van volgers ‘kopen’ zijn voorbij. Deze tips helpen je je Instagram-achterban makkelijk uit te breiden.

1. Hashtags

Er zijn een heleboel hashtags die de meeste Instagrammers gebruiken om meer aandacht te krijgen voor hun posts, zoals #flashbackfriday, #throwbackthursday, #picoftheday... Zelfs de meest banale woorden zoals #love en #beautiful helpen ook een handje.

 

2. Delen

Als je je bereik wil vergroten, geldt er één gouden regel: delen, delen, delen. Zet al je foto’s dus ook op Facebook en Twitter, met een leuk tekstje erbij.

 

3. Like/comment

Maak je naam bekend door andermans posts te liken en/of erop te commenten. Onderzoek heeft aangetoond dat als je honderd willekeurige foto’s liket, je er gemiddeld zes volgers bij krijgt. Zorg wel dat je anderen niet lastigvalt en wees oprecht in wat je zegt.

 

4. Timing

Om de meeste ogen op je foto’s te laten vallen, post je ze het best om 8u of 23u, maar een toegewijde Instagrammer houdt zijn volgers geboeid met meerdere posts per dag. Woensdag is algemeen gezien de beste dag om te posten en zondag is het kalmer op Instagram, wat de zichtbaarheid van je posts verhoogt.

 

5. Follow for follow

Het klinkt onnozel, maar hashtags zoals #followforfollow, #likeforlike en #followme werken echt.

 

6. Kwaliteit

Niet te vergeten: kwaliteit boven kwantiteit. Zorg ervoor dat je een mooie feed hebt en niet gewoon iets post om te posten. De meeste mensen kijken namelijk eerst eens naar je profiel voor ze op ‘volgen’ klikken.

 

7. Goeie bio

Een goed uitgedachte bio is een must. Zoals we daarnet zeiden: mensen onderzoeken je profiel alvorens ze je volgen. Trek daarom hun aandacht met een leuk tekstje.

 

8. Taggen

Tag je locatie, want zo trek je aandacht in je buurt. Heeft het eettentje waar je je bevindt een hashtag? Gebruik die dan. Tag andere personen en zorg ervoor dat je zelf ook getagd wordt. Hoe meer 'name dropping', hoe beter!

 

9. Creëer je eigen hashtag

Misschien een beetje ijdel, maar een eigen hashtag helpt je je merk op te bouwen. Zo gebruiken wij op onze Instagram vaak #soflair.

 

Now go and Instagram!

 

 

 

Door Lara Laporte
 

Lees ook:

Met déze Instagramfilters krijg je de meeste likes

De 10 statussymbolen van een moderne vrouw

Hot! Hot! Hot! Deze hotties moet je volgen op Instagram

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '