Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© één

'Familie'-kijkers kennen haar misschien al.

Eindelijk weten we het: deze actrice zal transgender Kaat in ‘Thuis’ spelen

Het zal even wennen zijn, maar vanaf dit voorjaar zal transgender Kaat – de nieuwe Franky – wel degelijk door een vrouw vertolkt worden. De actrice die de moeilijke opdracht krijgt 'Thuis'-kijkend Vlaanderen ervan te overtuigen dat zij Franky Bomans na heel wat operaties en hormonenpillen is, heet Leen Dendievel. Je kent haar van 'Spring', '16+' en ja, grote concurrent 'Familie'.

Leen Dendievel is geen onbekend gezicht. Ze speelde al een mooi palmares van kleine en grotere rollen in populaire televisieprogramma's bij elkaar. Bovendien datet ze zanger Udo Mechels, de winnaar van talentenjacht X-Factor 2005. In 2008 had de actrice een gastrol in 'Familie', waar ze de drugsverslaafde Gerdien Reynders speelde.

 

dendievel familie

Copyright: leendendievel.com

 

Het is zeker niet de eerste keer dat de twee concurrerende soaps acteurs uitwisselen. De vroegere, vroegere Franky – de mannelijke Franky vóór de mannelijke Franky die nu Kaat is geworden – oftewel Braam Verreth, speelt ondertussen al een tijdje in 'Familie'. En Luk De Koninck, die William speelt, liep vorig jaar over van het 'Familie'- naar het 'Thuis'-kamp.

 

Dendievel zal vanaf dit voorjaar de 'Thuis'-cast vervoegen en kijkt daar heel erg naar uit. Ze zegt alles uit de kast te zullen halen om de rol goed neer te zetten. De actrice bereidde zich alvast voor door te rade te gaan bij een transgender vrouw die ze een tijdje geleden ontmoette. We zijn ZO benieuwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '