Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Prettig gestoorde pretparken

 
In de pretparkwereld is Disneyland natuurlijk koning. Daarom moeten andere pretparken hun A-game brengen om de concurrentie aan te gaan en dat kan soms rare taferelen opleveren! Wij delen hier de allergekste.

Ferrari World – Abu Dhabi

Ferrari World - Abu Dhabi

 

Een pretpark als ode aan de supersnelle auto heeft maar beter ook een supersnelle rollercoaster. En ja hoor, meer dan 240km/u gaan is hier geen probleem. Plus het is het grootste indoor pretpark ter wereld. Breaking all records!

The Ocean Dome – Japan

The Ocean Dome - Japan

 

Beetje bang van haaien, visjes of zeewier tussen je tenen? In deze overdekte oceaan/waterpretpark heb je er allemaal geen last van. En binnen regenen doet het er ook niet, de koepel schuift toe en je hebt nog steeds een mooi uitzicht, geschilderd op de wanden.

Hello Kitty land – Japan

Hello Kitty land - Japan

Hello Kitty is ook bij ons ontzettend populair, maar in homeland Japan gaan ze natuurlijk een stapje verder. Er werd een hele wereld rond het figuurtje gemaakt in duizenden snoepjeskleuren uiteraard. Welcome to Hello Kitty town!

Diggerland – Verenigd Koninkrijk

Diggerland - Verenigd Koninkrijk

 

Echte Bob de Bouwers leven zich hier naar hartelust uit met allerlei coole graafmachines. In Engeland is park zo populair dat ze meerdere vestigingen hebben. Kunnen wij het graven? Nou en of!

Dickens World – Kent, Engeland

Dickens World - Kent, Engeland

 

Wordt terug in de tijd gekatapulteerd naar het Victoriaanse Engeland waar Dickens over schreef in zijn boeken. Gezellige kasseistraatjes, groezelige kroegen en enge steegjes alom.

BonBonland – Denemarken

BonBonland - Denemarken

 

Het raarste pretpark van allemaal vind je bij de Denen. Rollercoasters die scheetjes laten, onkuise cartoon figuren en nog veel meer gekke attracties...Need we say more?

Suoi Tien Park – Vietnam

Suoi Tien Park - Vietnam

 

Eentje voor de Boeddhisten onder ons! Het hele themapark is namelijk geïnspireerd door deze godsdienst. Met attracties als Heaven’s Palace, een waterpark én een zoo is dit een absolute topper.

Išgyvenimo drama – Litouwen

Išgyvenimo drama - Litouwen

 

Heb je altijd al eens het echte Communisme willen ervaren? Dan kan dat hier. Alle acteurs waren vroeger écht bij het Sovjet leger of werkten als ondervragers voor de Sovjet Unie. Authentieker kan dus niet. Vergeet je gasmasker niet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '