Scampi’s met gember en paksoi
Benodigdheden
· 1/2 zak scampi's, ontdooid
· 1 pakje eiernoedels (250 g)
· 3 cm verse gember, geschild
· 1/2 rode peper
· 1 limoen, in partjes
· 1 paksoi, in reepjes
· 1 teentje knoflook, gesnipperd
· 1/2 rode ui, in ringen
· 3 el arachideolie
· 2 el ketjap asin
· koriander
Zo maak je het
1. Breng een pot water aan de kook en kook er de noedels gaar in.
2. Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Snij de gember fijn.
3. Verhit olie in een wokpan en bak de ui en knoflook. Voeg hierna de gember en rode peper toe en bak kort mee.
4. Voeg de ketjap en scampi's toe en roerbak de scampi's gaar. Doe dit op een hoog vuur en kort, anders worden ze taai!
5. Roerbak tot slot de paksoi nog even mee. Voeg de noedels toe en meng alles. Kruid af met peper en zout.
6. Serveer met een partje limoen en wat verse koriander.
Personen – tijd – calorieën
2 personen – 30 minuten – 370 kcal/persoon
Variatie-tip
Om het geheel wat pittiger te maken, voegen we er nog wat kokosroom en Thaïse rode curry aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier