Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @ckosters_

COLUMN: ‘Ik overwoog om extra budget voor smeergeld te vragen tijdens onze modereis’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

De kortste maand van het jaar is voor mij ook de mooiste. In februari gaat Flairs modeteam namelijk op modereis, en dit jaar trekken we naar Mexico. Of zoals de Zangeres Zonder Naam het zingt: ‘Me-xi-híííííí-cooo!’ Al maanden zijn we druk over thema’s aan het brainstormen, moodboards aan het maken en locaties voor onze fotoshoots aan het zoeken. Al moet ik toegeven dat ik ook de beste taqueria’s heb zitten researchen, in gedachten minstens tien outfits heb samengesteld die met een sombrero matchen en heb nagedacht over de vraag ‘hoeveel margarita’s kan een mens drinken zonder aan professionaliteit in te boeten?’ Het antwoord weet ik jullie na afloop te vertellen. Of niet, in geval van een black-out. Soit.

 

De vakantievoorpret werd helaas enigszins verpest door een nieuwsbericht: ‘Vijf doden na schietpartij op muziekfestival in Playa del Carmen’. De uitspraak ‘we gaan shooten in Mexico’ kreeg plots een bittere bijklank. Lokale media linkten de aanslag aan een berucht kartel dat vergelding zou hebben gezocht omdat de festivalorganisatie zijn drugsdealers toegang had geweigerd. Spontaan doemden er scènes uit Narcos bij me op. Slik. Hoewel ik de kledingstijl van Pablo Escobar in de serie weet te smaken – sweater game: strong – hoop ik lieden van zijn slag toch te vermijden tijdens onze werktrip.

 

Hoewel ik de kledingstijl van Pablo Escobar in Narcos weet te smaken, hoop ik zulke kerels te vermijden tijdens een werktrip.

 

Even overwoog ik om extra budget voor smeergeld te vragen aan hoofdredacteur Frederik, want je weet maar nooit wie je moet omkopen. Al vrees ik dat de boekhoudafdeling niet zou kunnen lachen met de omschrijving ‘steekpenningen’ op mijn onkostennota. Mochten we om een of andere reden toch in de klauwen van de georganiseerde misdaad vallen, dan hebben we gelukkig een tolk bij. We werken namelijk met een Mexicaans model. Ze heet Ana Silvia, en volgens haar modellenbureau is het ‘70 % sure’ dat ze zal komen opdagen. Dat is al heel wat. Toen ik naar de beschikbaarheid van een andere plaatselijke schone informeerde, luidde de reactie doodleuk: ‘One day she’s here, the next she’s not.’

 

Gaan behalve – hopelijk – Ana nog mee: Belgische modellen Marine en Ishioma. Ishioma heeft Nigeriaanse roots en Marine is geboren in... Mexico! Ze spreekt naar eigen zeggen een prima woordje Spaans – handig als we wanhopig moeten rondbellen omdat Ana Silvia nergens te bespeuren valt. Noem ons modeteam gerust een bont gezelschap, maar geen slecht nieuws, vage afspraken of Trumpiaanse muren die ons kunnen tegenhouden. Hasta luego, België. Mexico, here we come!

 

Deze column verscheen in Flair op 21 februari.

 

Vorige columns van Catherine:

 

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '