Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @ckosters_

'Toen hij na de behandeling thuiskwam, vertelde hij me half verbouwereerd, half geamuseerd dat de schoonheidsspecialiste zijn teennagels van een transparant laagje lak had voorzien.'

COLUMN: ‘In ruil voor gelakte teennageltjes mocht mijn lief de tent induiken met een andere vrouw’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Een man en een vrouw liggen samen onder een opengeritste slaapzak ergens in een Antwerpse grasberm. Het is koud en nat. Drie andere mensen kijken toe. De eerste neemt foto’s. De tweede streelt met een doekje zachtjes hun voeten. De derde vraagt of de twee kampeerders nog wat dichter bij elkaar kunnen kruipen en heeft bovendien een relatie met de man in de slaapzak...

 

Voor alle duidelijkheid: de beschrijving hierboven is geen fragment uit de verloren gewaande Jambers- aflevering ‘De swingers van ’t Stad’, noch een scène uit de nieuwste van Dennis Black Magic. Het is een verslag van mijn laatste modeshoot, waarbij ik mijn lief vroeg om de spreekwoordelijke lakens te delen met een vrouw die betaald wordt om mooi te wezen. Goed zot, denk je nu misschien, en die gedachte kwam ook héél even bij mij op toen ik oog in oog stond met de perfecte jukbeenderen en indrukwekkende thigh gap van het model. Maar hey, alles voor de perfecte foto! 

 

Foto Catherine

Foto: Joost Govers

 

Gelukkig gebeurde er niet veel in de slaapzak. De kille buitentemperatuur had er misschien iets mee te maken, alsook het feit dat de mannequins van dienst elkaar nauwelijks kenden en er een heel modeteam over hen gebogen stond. De fotograaf deed zijn uiterste best om het bizarre tafereel zo goed mogelijk in beeld te brengen, de styliste hield Kleenex in de aanslag om de voeten van mijn lief moddervrij te houden – het was ondertussen beginnen te regenen – en ik stond erbij en keek ernaar. Het moet gezegd: zijn voeten zagen er keurig uit.

 

Vóór de shoot had ik mijn mannelijke model dan ook naar de pedicure gestuurd. Toen hij na de behandeling thuiskwam, vertelde hij me half verbouwereerd, half geamuseerd dat de schoonheidsspecialiste zijn teennagels van een transparant laagje lak had voorzien. ‘Dat gaat goed geven op de foto’, zei ze erbij. Voor alles een eerste keer, dacht hij. Take that, traditionele genderrollen.

 

Toen hij na de behandeling thuiskwam, vertelde hij me half verbouwereerd, half geamuseerd dat de schoonheidsspecialiste zijn teennagels van een transparant laagje lak had voorzien.

 

Nu ik erover nadenk, zijn mijn lief en ik best een progressief koppel. Hij is verslaafd aan geurkaarsen en ik zet zonder morren de vuilnisbakken buiten. Ik kijk even graag bloederige slasherfilms als zeemzoete romcoms, hij heeft zowel beenharde metal als de complete discografie van Taylor Swift in zijn iTunes-bibliotheek staan. Maar het slaapzakincident spant de kroon: 10 blinkende teentjes in ruil voor 7 minutes in heaven met een andere vrouw. ‘Ge moet de kat niet bij de melk zetten’, zei mijn oma. Gelukkig is mijn lief hondstrouw. En voor een voetmodel aan het begin van een bloeiende carrière staat hij met beide benen nog aardig op de grond.

 

Deze column verscheen in Flair op 7 februari.

 

Vorige columns van Catherine:

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '