Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

En niet omdat het er anders creepy uitziet

Dit is de echte reden waarom we onze ogen sluiten tijdens het kussen

We sluiten onze ogen vrijwel automatisch als we aan het kussen zijn. We doen het zonder er al te hard over na te denken, maar waarom? Blijkt dat ook hier een specifieke reden voor is, en het is niet omdat zoenen met je ogen open er een beetje creepy uitziet. 

Psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy hebben dit onderzocht. Zo werd er aan een klein groepje testpersonen gevraagd om verschillende taken uit te voeren. Terwijl ze met hun opdracht bezig waren, werd er een kleine trilling naar hun handen gestuurd. Zo kwamen ze tot de conclusie dat bij een moeilijke opdracht de trillingen nauwelijks merkbaar waren. Dit komt omdat hun ogen hier harder aan het werk waren, en hun hersenen zich hierop aan het concentreren waren.

via GIPHY

 

Hetzelfde principe is van toepassing als we iemand kussen. Wanneer je zoent met je ogen open ben je sneller afgeleid door je andere zintuigen. Zo hebben onze hersenen het moeilijk om zich te focussen als onze ogen nog andere stimulaties ervaren. Bovendien ziet het er zoals eerder gezegd ook een tikkeltje eng uit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '