Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Vrouwen vallen op grappige mannen

Er wordt al lang gezegd dat vrouwen vallen op mannen met gevoel voor humor, maar nu is het ook écht wetenschappelijk bewezen. Boys, haal je moppendoos maar boven...

Uit een nieuw onderzoek door dokters van de Stanford School of Medicine blijkt dat vrouwen biologisch aangetrokken zijn tot grappige mannen. Het vrouwelijke brein is dan ook veel gevoeliger voor humor dan het mannelijke brein.

 

Om tot deze resultaten te komen analyseerden en vergeleken de onderzoekers de hersenactiviteit van een twintigtal kinderen (jongens en meisjes) tussen 6 en 13 jaar. Zij werden in groepen verdeeld en kregen grappige en mindere grappige filmpjes te zien. Eén groep mocht supergrappige filmpjes kijken, een andere 'positieve' filmpjes en de laatste 'neutrale' natuurdocumentaires.

 

Daarna vroegen de onderzoekers de kinderen hun mening over de films om te weten te komen waarmee ze hadden moeten lachen. De medische beelden toonden dat de hersenen van de meisjes (ook dat deel van de hersenen dat de emoties stuurt) veel actiever waren tijdens de grappige films, terwijl de jongens de 'postieve' films verkozen.

 

Kortom: vrouwen zijn dus genetisch voorgeprogrammeerd om mannen met humor te verkiezen.

 

Lees ook:

Vrouwen willen vreemdgaan met de buurman

Wat mannen écht gek maakt

Ben jij een mannenmagneet?

Méér seks? Schilder je slaapkamer oranje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '