Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

4 seksmythes van slimme mannen

Seksmythes die mannen blijven geloven

Een man die zijn vriendin naar de dokter stuurt als ze niet bij elke vrijpartij klaarkomt: het bestaat nog. Toch vindt seksuologe Rika Ponnet dat de (jonge)heren steeds volwassener en realistischer worden in bed. Wij legden vier mythes over mannen en seks aan haar voor.

Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus weten we ondertussen allemaal. Maar geldt dat ook tussen de lakens? Mannen kunnen nog zo intelligent zijn, in bed slaan ze de bal wel eens mis. Zijn mannen echt minder fijngevoelig dan wij als het op seks aankomt, of zijn ze ons ondertussen bijgebeend? Wij legden vijf mythes over mannen en seks voor aan de seksuologe. En wat blijkt? Het gezond verstand wint het steeds vaker van de lust.

 

Een vrouw komt áltijd klaar bij een vrijpartij

Seksuologe en relatietherapeute Rika Ponnet (duetrelatiebemiddeling.be): "Het is heel normaal als vrouwen niet klaarkomen tijdens een vrijpartij waarbij er alleen sprake is van penetratie. Meestal hebben ze ook andere stimuli nodig. Percentages wil ik daar niet op plakken, seks moet juist uit die prestatiesfeer weg. Punt is: je bent helemaal niet abnormaal als je niet klaarkomt bij penetratie."


 

Hoe langer ik volhou, hoe beter ze de seks vindt

De seksuologe: "Er heerst vaak nog een beeld van mannen die de duur van de vrijpartij als een prestatie beschouwen. Maar mannen weten tegenwoordig heus wel dat vrouwen minder snel klaarkomen en dat dat niet alleen lukt door langer te pompen, bij wijze van spreken."

 

Echte mannen maken geen geluid

 

De seksuologe: "Mannen schamen zich vaker als ze geluid maken tijdens een vrijpartij of willen meer zelfcontrole. Ze uiten hun emoties nu eenmaal niet zo makkelijk. Daarom zijn ze veel minder expressief. Maar heus niet alle vrouwen roepen en tieren. En nee, dat wil helemaal niet zeggen dat ze er niet van genieten. Sommige mensen genieten ook zonder dat luidop te laten blijken."


 

 

Hoe sneller de tong, hoe beter de orale seks

 

De seksuologe: "Onderschat mannen niet. De meesten weten heus wel dat elke vrouw uniek is. Wat de ene vrouw fijn vindt, voelt bij de andere als heel onprettig. Misschien willen sommige vrouwen wel een snel draaiende tong? Vind jij dat jouw partner jou op een onaangename manier probeert te bevredigen, zeg hem dat dan ook.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '