Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

3. 'Zou je dat wel eten?'

11 zinnen die zwangere vrouwen écht niet willen horen

De hormonen, zenuwen en onzekerheid gieren je door het altijd maar vreemder aanvoelende lijf. Het laatste wat jij als zwangere vrouw nodig hebt, zijn mensen die je vervelende vragen en opmerkingen naar het hoofd slingeren. Toch? Hé, het is oké... om deze lijst af te drukken en uit te delen aan iedereen in je omgeving.

1. 'Wow, je buik is enorm/zo klein!'

 

Te groot of te klein; een minieme opmerking over de vreemde omvang van je buik is voor jou voldoende aanleiding om de noodtoestand af te kondigen. Misschien is er wel iets mis met je baby? Misschien doe je dat zwanger zijn gewoon helemaal verkeerd? En je bent vertrokken voor het zoveelste paniekmomentje...

 

 

2. 'Mijn bevalling was afschuwelijk. Ik ben blij dat ik dat nooit meer hoef mee te maken.'

 

Alsof je nog niet bang genoeg was om meer dan drie kilo mens door die kleine opening te duwen, trakteren al je voorgangsters je met veel plezier op hun horrorverhalen. Het geluk is met de onwetenden, maar spijtig genoeg hoor jij daar al lang niet meer bij.

 

 

3. 'Zou je dat wel eten/drinken/doen?'

 

Duizend-en-een theorieën bestaan er over wat je wel en niet mag eten, drinken en doen tijdens de zwangerschap. Net wanneer je je erbij had neergelegd negen maanden lang sushi, chocomousse en brie te moeten missen, voegt iemand weer een van je lievelingskostjes aan het lijstje toe, want haar dokter/schoonmoeder/overbuur heeft gezegd dat dat écht niet goed zou zijn voor je kind. Grrrmbl.

 

 

4. 'Slaap maar extra veel, want na de bevalling zal dat niet meer gaan...'

 

Terwijl jij je optimistisch blijft voorhouden dat jouw baby een stille slaper zal zijn, lijkt je omgeving je elk sprankeltje hoop te willen ontnemen. Meer dan drie uur aan een stuk slapen met een baby? Gaat niet gebeuren.

 

 

5. 'Ga je borstvoeding geven?'

 

Een onschuldige vraag, mocht die niet steeds op dat lichtelijk dwingende toontje uitgesproken worden. Want als je nee durft te antwoorden, ben je nu al een slechte moeder. Of toch als je het leger borstvoedingsactivisten moet geloven.

 

 

6. 'Hoe lang zijn jullie al zwanger?'

 

Nee, nee, nee. Jij hangt elke ochtend met je hoofd boven de wc-pot. Jij hebt de striemen. Jij draagt het gewicht. En jij gaat half liggen sterven op het kraambed. Jullie zijn niet zwanger. Jíj bent vijf maanden ver, dankjewel.

 

 

7. 'Heb je al een naam?'

 

Ja, maar die ga je niet zomaar aan ieders neus hangen. Du-uh?!

 

 

8. 'Was het gepland?'

 

Maakt dat iets uit? Je krijgt een kindje en je bent daar blij mee, al de rest is nobody's business.

 

 

9. 'Jij staat echt op ontploffen!'

 

Geweldig, zeker wanneer je nog twee lange maanden met die bom in je buik moet rondlopen. Bovendien is het nooit een goed idee om tegen een vermoeide, hormonale vrouw te zeggen hoe dik ze er wel niet uitziet. Tenzij je een dringende doodswens hebt.

 

 

10. 'Mag ik eens voelen?'

 

'Mag ik eens aan jouw buik voelen dan?' is het enige passende antwoord. Maar als je dat zegt, krijg je ongetwijfeld een opmerking over hormonen naar je hoofd geslingerd.

 

 

11. 'Ik ben negen maanden lang ziek geweest.'

 

Opnieuw: sommige dingen wil je gewoon niet weten. Echt niet.

 

 

 

Lees ook:

 

8 pregnant problems waarover zwangere vrouwen écht wel mogen klagen

FOTO'S: herken jij deze pregnant girl problems?

Straf Verhaal: Joni raakte zwanger op haar vijftiende

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '