Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

8 pregnant problems waarover zwangere vrouwen écht wel mogen klagen

Alle mama’s zullen het beamen: er zijn veel kleine kantjes aan een zwangerschap waarvoor je niet gewaarschuwd wordt. Pechvogels zijn elke ochtend misselijk en af en toe heb je last van rugpijn, maar voor de rest is zwanger zijn genieten, denken we. Fout: wie een baby wil hebben, moet afzien. En plassen, véél plassen.

1. Zwanger zijn maakt je blaas mini

 

Je vindt het al vervelend om ‘s nachts een keer op te staan voor een plasje? Wacht tot er een baby op je blaas duwt en die ene keer zich vermenigvuldigt met twintig. Om dan de volgende ochtend te moeten horen dat je er een beetje moe uitziet en je ‘als zwangere vrouw voldoende moet rusten’.

 

 

zwanger

© Giphy

 

 

2. Zwanger zijn maakt je arm

 

Stijlvol voor de dag komen met een bolle buik? Het is mogelijk, maar het kost je een stevige duit. Met 40 euro voor een wijde bloes en 80 euro voor een flared jeans waarin je buikje wél past, denk je twee keer na voor je je kleerkast vult met stukken die je enkele maanden later (hopelijk) niet meer kan dragen. Een goed alternatief is kleren lenen, op taleme.be bijvoorbeeld.

 

 

3. Zwanger zijn verwoest je libido

 

Als het onwaarschijnlijk klinkt, is het waarschijnlijk ook gewoon niet waar. Dus nee, de meeste vrouwen veranderen echt niet in hitsige donders wanneer ze in verwachting zijn. Die opgezwollen enkels, dikke buik vol striemen en extra kilo's zijn nogal een domper voor je innerlijke seksgodin. Die heeft dus (minstens) negen maanden vakantie, de geluksvogel.

 

 

4. Zwanger zijn verhindert je je teennagels te lakken

 

Het is niet omdat je er als een waggelende eend bijloopt en je gezwollen voeten in geen enkele schoen passen, dat je jezelf niet meer verzorgt. Spijtig genoeg werkt die bolle buik je flink tegen. Met een nagellakborsteltje tot aan je voeten reiken? Not a chance. En dan kan je alleen maar hopen dat je partner een vaste hand heeft.

 

 

5. Zwanger zijn verplicht je meer dan alleen wijn van je menu te schrappen

 

Negen maanden zonder een druppel alcohol klinkt niet onmiddellijk als muziek in de oren, maar het slechte nieuws is dat de lijst daar niet stopt. Wat dacht je van geen sushi, rauwe groenten, oesters, rauw vlees, brie of spaghetti vongole? En vergeet die chocomousse (gemaakt met rauwe eieren) waar je zo veel zin in hebt ook maar. Om dan nog te zwijgen van het feit dat je ondanks dat strenge dieet tóch bijkomt. Great.

 

 

6. Zwanger zijn trekt grijpgrage handjes aan

 

Samen met je striemvrije huid, verdwijnt door een zwangerschap blijkbaar ook je persoonlijke bubbel. Want plots vindt iedereen het oké om jou – vaak zonder voorafgaande vraag – liefhebbend over je groeiende buik te aaien. Dat jij dat misschien wel vervelend vindt, komt bij niemand op. En als je er toch iets van zegt, ben je waarschijnlijk chagrijnig 'door de hormonen'.

 

 

7. Zwanger zijn maakt je een couchpotato

 

De eerste maanden is er geen probleem, maar in het derde trimester begint de miserie. De extra kilo’s die je meesleurt beginnen door te wegen, tot op het punt dat zelfs meer dan 20 minuutjes rechtopzitten in de cinema te veel wordt. Van op je sofa series kijken is tegen het einde van je zwangerschap dan ook de enige activiteit waarbij je je niet ongemakkelijk voelt. En dat gaat spijtig genoeg snél vervelen.

 

zwanger kim kardashian

© Giphy

 

8. Zwanger zijn is een last

 

Het is niet bon ton om te zeggen, maar laten we het toch maar doen: zwanger zijn is heel vaak een pain in the ass. Natuurlijk zijn er de mooie, ontroerende momenten, maar de ongemakken zijn helaas talrijker.  Misschien moeten we een #ifpregnantwomenwerehonest-hashtag lanceren, zodat zwangere zaagmomenten niet meer als ondankbaar of slecht worden beschouwd?

 

 

Lees ook:

 

FOTO'S: herken jij deze pregnant girl problems?

 

Straf Verhaal: Joni raakte zwanger op haar vijftiende

 

Straf Verhaal: Mieke is zwanger van haar neef

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '