Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hey, hoe is het? Goed, en met jou?' Goed, goed.

Halleluja, dit is wellicht de oplossing om smalltalk te vermijden

'Hey, hoe is het?' 'Goed, en met jou?' 'Goed, goed.' Smalltalk: grrrrr. Zeggen dat je naar het toilet moet is a) een groot leugen en b) niet de oplossing. Dankzij deze tips geraak je wel onderuit aan dat awkward gesprek.

De wetenschap brengt de meest revolutionaire dingen voort, maar geen manier om een gênant gesprek te beëindigen. Neen, wij kieperen liever ons glas achterover tijdens een rondje smalltalk om daarna te kunnen ontsnappen voor 'een refill'. Of we kijken indringend naar ons lief die aan de andere kant van de ruimte staat, om ons onmiddellijk te komen redden. En dan is er nog dé klassieker: 'sorry, ik moet even naar het toilet'. Liar liar pants on fire!

 

Suck it up

Chris Colin, co-auteur van het grappige conversatieboek What to Talk About, heeft dé oplossing. Suck it up en beëindig het gesprek. Ja, want zo simpel is het. Kijk je gesprekspartner in de ogen, tover je mooiste glimlach tevoorschijn en zeg met volle overtuiging: 'het was leuk om je nog eens te zien'. Daarna draai je 180° de andere kant uit en loop je gewoon weg.

 

Let it go

Terwijl je wegloopt – en je gesprekspartner met een licht open mond achterlaat – zal je je wellicht crappy voelen. This too shall pass. Je bent ervan overtuigd dat je iemand hebt beledigd. En dat is waarschijnlijk ook zo. Chris Colins geeft één gouden raad:

 

Voilà, vanaf nu doen we van KIJK-LACH-DRAAI en smalltalk wordt binnenkort met uitsterven bedreigd.

 

Lees ook:

5 van de meest vervelende vragen aan de gynaecoloog

6 dingen die je pas ontdekt als je samenwoont

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '