Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash+

Vraag je mama bijvoorbeeld naar de recepten voor jouw lievelingsgerechten die ze altijd maakt.

9 tips om je kot meer als een thuis te doen aanvoelen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het nieuwe academiejaar gaat binnenkort van start. Wie op kot gaat is vast al volop aan het inrichten of wie weet woon je er al! Heb jij wanneer je nog maar net op kot komt alweer heimwee naar thuis? Geen zorgen, met een beetje moeite maak je van je studentenwoning ook een thuis. Wij geven enkele tips hoe je dat kan doen.

Kies voor een geur die ruikt naar thuis.

Heeft je mama altijd dezelfde parfum op? Of hebben jullie altijd dezelfde geurkaarsen of geurstokjes in huis? Koop die dan ook voor op je kot. Zo heb je altijd een beetje het gevoel dat je nog in je ouderlijk huis bent. En je kot ruikt heerlijk!

Maak het gezellig met dekentjes en kussens.

Als je kot niet gezellig aanvoelt, zal het je ook niet snel een huiselijk gevoel geven. Haal dus wat zachte dekens en kussens in huis om het aan te kleden. Of vraag aan je ouders of je enkele leuke, vertrouwde spullen van thuis mag meenemen.

Versier je kot met foto’s.

Als je heimwee hebt, doet het altijd goed om tussen je foto’s te kijken en herinnerd te worden aan een leuke tijd. Maar wat nog leuker is, is je favoriete momenten vereeuwigen in kaders op de kast of aan de muur!

Maak gebruik van gezellig licht.

Lichtslingers, nachtlampen, kaarsen... Al deze lichtbronnen kunnen ervoor zorgen dat je je ‘s avonds minder eenzaam voelt, zo ver weg van huis.

Kies voor een beamer in plaats van een laptop.

Je kan ervoor kiezen om Netflix te kijken op je laptop in bed, maar veel gezelligheid is daar niet aan. Kies daarom in de plaats voor een beamer. Tegenwoordig bestaan er al heel wat minibeamers die een televisie makkelijk kunnen vervangen. Het enige wat je nog nodig hebt, is een witte muur of wit scherm.

Vraag naar mama’s recepten.

Mis je de kookkunsten van mama en is zij niet al te happig om elk weekend te staan koken zodat jij de hele week eten hebt? Vraag dan of ze de recepten voor jouw lievelingsgerechten die ze altijd maakt, wil delen. Zo kan je op je kot zelf lekkere maaltijden koken en heb je even het gevoel dat je thuis eet.

Nodig regelmatig vrienden en familie uit.

In je eentje op je kot zitten, zorgt er alleen maar voor dat de kamer eerder aanvoelt als een leefruimte dan als een echte thuis. Nodig daarom regelmatig je knuffelcontact uit. En als je buiten kan zitten, andere vrienden en familie. Zo heb je gezelschap. Lukt het niet altijd? Dan is er nog altijd videobellen! Heb je toch echt niets gepland? Neem jezelf dan mee op date!

Maak een gezellige playlist.

Niets doet een kot/huis leger aanvoelen dan stilte. Maak daarom een gezellige playlist vol liedjes die je een goed gevoel geven of die je nostalgisch maken.

Zorg voor eigen routines en rituelen.

Sowieso gaat alles er in elke thuis anders aan toe. Op kot gaan is dan ook de uitgelezen kans om je eigen routines en rituelen te beginnen vormen. Wil jij opstaan en eerst een aflevering van je serie checken? Doe dat dan gewoon! Wil jij jezelf elke ochtend een overheerlijke over the top latte maken? Go for it!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '