Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Highlights versus lowlights

Ben je op zoek naar een boost voor je kapsel? Dan zijn een paar highlights of lowlights een goed idee. Maar wat is de beste optie voor jouw gezicht?

De techniek

Met highlights of lowlights kan je diepte en textuur aan je coupe geven, maar dan moet het wel goed gedaan zijn. Celebs zoals Jennifer Aniston en Jennifer Lawrence geven alvast het goede voorbeeld. Beiden hebben een heel natuurlijke coupe met net dat tikkeltje extra.

Voor de perfecte highlights zal je kapper een product gebruiken om je lokken te bleken. Vervolgens gaat hij of zij een speciaal borsteltje gebruiken om enkele plukken haar te scheiden van de rest. Heb je je haar nog nooit eerder gekleurd? Dan is dit een goede optie om mee te beginnen.
 

Waarom highlights of lowlights?

Ze zorgen voor een sunkissed effect. Zo lijkt het alsof je net op vakantie bent geweest! Ze zijn ook goed om je gezicht wat op te lichten en om wat leven in je haar te brengen. Bij lowlights zal de kapper een aantal van je lokken iets donkerder maken dan je natuurlijke haarkleur. Bij highlights gebeurt net het tegenovergestelde. Highlights en lowlights zullen je coupe minder beschadigen dan wanneer je deze volledig laat kleuren.
 

Wat moet je vermijden?

Pas op als je kort haar hebt. Als je haar te kort geknipt is, zal deze techniek je geen extra diepte of volume kunnen geven. Ga zeker niet over the top. Je coupe vier keer per jaar laten bijwerken, is meer dan voldoende. Anders heb je een groter risico om je haar te beschadigen.

 

Lees ook:

Wat zegt je kapsel over jou?

Dit is de nieuwe ombré: de tortoise

De hotste haarkleur van 2015: ronze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '