Nutella blijft onze nummer één, maar moest je toch eens een ander smaakje tussen je boterham willen proberen, is er nu: Oreo-smeerpasta. YAAAAS!
Het was niet minder dan Dominique Ansel, de uitvinder van de cronut, die op het geniale idee kwam om smeerpasta te maken van ons favoriete koekje, de Oreo.
De Franse patissier ging in zee met het koekjesmerk en samen perfectioneerden ze het recept. De pasta bestaat uit twee lagen ganache van dezelfde donkere chocolade die gebruikt wordt voor het koekje van een Oreo. Daartussen vind je een laagje melkganache. De pasta líjkt dus zelfs op een Oreo!
Hoewel Ansel aanraadt om de smeerpasta op je boterham of pannenkoeken te smeren, zijn wij ervan overtuigd dat deze Oreo-pasta lekker is bij álles. Aardbeien? IJs? De opties zijn eindeloos!
De pasta werd gecreëerd door Ansel ter promotie van de #MyOreoCreationContest, een wedstrijd op sociale media waar alle Oreo-liefhebbers hun idee mogen indienen voor de volgende nieuwe koekjessmaak.
Helaas pindakaas zal de pasta níét te koop zijn in de winkel. Op 10 en 11 juni zal de patissier de potten Oreo-pasta gratis (!) uitdelen in zijn winkel, de Dominique Ansel Bakery in New York.
Gelukkig kan je jezelf troosten met onze favoriete Oreo-recepten: zoals deze hemelse Oreo-cheesecakekoekjes, de Baileys-trifle met Oreo, Oreo-bark met witte chocolade of chocomoussetaart met Oreo.
Bron + foto's: Cosmopolitan US
Meer Oreo: