Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© No Bake Treats - Julianne Bayer

Lekkere laagjes!

YUM: deze birthday cake lasagna willen wij op ons volgende feestje

Vergeet de klassieke verjaardagstaart, op ons volgende feestje willen wij deze birthday cake lasagna uit het boek 'No Bake Treats' van Julianne Bayer. Laagjes pudding en slagroom tussen een krokant wafeltje afgewerkt met feestelijke sprinkles. What's not to like?

Ingrediënten

Voor de pudding:

  • 3 grote eierdooiers, lichtjes opgeklopt
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 eetlepels vanillecakemix
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • Snuifje zout
  • 475 ml volle slagroom
  • 1/2 theelepel vanille-extract

 

Voor de vulling:

  • 475 ml volle slagroom
  • 100 g vanillecakemix
  • 125 g sprinkles / hagelslag / ...
  • 225 g roomkaas, zacht

 

Voor de laagjes:

  • 300 g krokante wafeltjes (bijvoorbeeld Jules Destrooper)
  • 3 eetlepels sprinkles / hagelslag / ...

 

Zo maak je het:

1. Voor de pudding: plaats de eierdooiers in een aparte kom. Meng suiker, vanillecakemix, maïszetmeel, zout, slagroom en vanille-extract in een middelgrote kookpot. Verwarm het mengsel op een zacht vuurtje en blijf voortdurend kloppen zodat de droge ingrediënten oplossen. Zodra het mengsel warm is (maar niet kokend), giet je ongeveer 60 ml in de kom met de eierdooiers en klop je krachtig om de eierdooiers te temperen. Voeg de eierdooiers meteen toe in de pan en blijf kloppen op een zacht vuurtje om te vermijden dat de eieren gaan koken. Klop totdat de pudding begint in te dikken.

 

2. Zeef de pudding eventueel door een fijne zeef in een middelgrote kom, zo vermijd je klonters. Bedek onmiddellijk de bovenkant van de pudding met plastic folie en prik een paar gaatjes met een tandenstoker. Laat ongeveer 1 uur afkoelen op kamertemperatuur voor je het geheel in de frigo plaatst (2- 3 uur).

 

3. Voor de vulling: plaats de mengkom zo'n 5 à 10 minuten in de diepvriezer om koud te worden. Giet de slagroom in de gekoelde kom en gebruik een mixer om de slagroom op te kloppen. Voeg langzaam de vanillecakemix toe en blijf kloppen tot je pieken krijgt. Meng daarna zachtjes de sprinkles met een spatel onder de slagroom. Hou ongeveer 150 g van de slagroom aan de kant voor de vulling, de rest bewaar je voor de bovenste laag van je birthday cake lasagna. Hou beide gekoeld.

 

4. Klop de roomkaas 2 à 3 minuten licht en luchtig. Meng daarna 75 g gekoelde pudding onder de roomkaas. Als laatste voeg je 150 g van het slagroommengsel toe en meng je het zachtjes met een spatel tot je een soort van mousse krijgt.

 

5. Voor de laagjes: bedek een schaal met bakpapier. Doe daarop 1 laag krokante wafeltjes. Doe daarop een dun laagje van de resterende pudding en een laagje mousse. Herhaal een tweede keer voor een nieuwe laag. Werk af met een laag krokante wafeltjes, de overige slagroom en sprinkles. Bedek je birthday cake lasagna en laat ongeveer 3 tot 4 uur afkoelen in de frigo.

 

Bron: No Bake Treats (€ 20,42) – Julianne Bayer

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '