Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit mag je niet zeggen tegen vrouwen die op dieet zijn

Laten we eerlijk zijn, het is al moeilijk genoeg om te diëten. Dan heb je echt geen domme opmerkingen nodig van mensen die niet op dieet zijn. Deze dingen zeg je dus het best niet tegen vrouwen die willen afvallen.

Onderzoek toont aan dat vrouwen een dieet beter en langer kunnen volhouden als ze gesteund worden. Denk hieraan als een vriendin van je op dieet is...

  1. "Ben je zeker dat je dat wilt eten?"
    Als je vriendin of collega een keertje wil zondigen, dan zal ze daar wel een goede reden voor hebben. Maak het niet nog erger door haar een schuldgevoel te geven.
     
  2. "Het ergste wat je kan doen, is koolhydraten eten."
    Tips zijn altijd welkom, maar als je weet dat je vriendin net heel graag koolhydraten eet of verslaafd is aan chocolade, zeg dan niet dat ze daar volledig mee moet stoppen. Probeer haar te steunen met algemenere tips die minder 'pijn' doen.
     
  3. "Ik heb een cake gemaakt, wil je een stukje?"
    Als je weet dat je vriendin op dieet is, bied haar dan NEVER iets ongezonds aan! Zelf constant taart, snoep of fastfood in haar buurt eten is ook niet echt lief.
     
  4. "Maar je bent goed zoals je bent, je hoeft helemaal niet af te vallen. Mannen houden van vrouwen met een beetje pak aan."
    Hoewel je denkt dat dat een compliment is, komt dat absoluut niet zo over. Zeker niet als je zelf maatje 36 hebt en zij duidelijk overgewicht heeft. Je vriendin wil zich weer goed voelen in haar vel en ze wil er wellicht uitzien zoals jij. Steun haar daarin!
     
  5. "Je ziet er echt goed uit! Goed dat je op dieet bent gegaan, je was toch wel wat mollig."
    Euh... Say what? Complimentjes zijn goed, maar zeg nooit dat ze vroeger dik was, dat bezorgt haar meteen weer een slecht gevoel!

 

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal. Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '