Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Facebook: Sonia Ulrich

Ze zagen iets dat niet pluis was en besloten te reageren

Drie vriendinnen behoeden onbekende vrouw in restaurant van verkrachting

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je ziet iets dat niet helemaal pluis is en twijfelt of je je zou bemoeien. Meestal besluit je niets te doen, toch? De beslissing van drie Amerikaanse vriendinnen om wél te reageren, maakte afgelopen weekend een wereld van verschil voor een vrouw die op het punt stond gedrogeerd te worden...door een man die ze als een goede vriend beschouwde.

Vriendinnen Sonia, Monica en Marla besloten na het werk te gaan genieten van een hapje en een drankje tijdens het happy hour in Fig, een restaurant in Santa Monica. Ze hadden nooit kunnen denken dat ze als een soort Charlie's Angels een onbekende vrouw ternauwernood uit de handen van een verkrachter zouden redden. Je kan het hele verhaal in onderstaande Facebookpost lezen, maar we vatten het even kort samen.

 

Wanneer Monica zag hoe de man aan het tafeltje naast hen stiekem een goedje in het glas wijn van z'n date deed, besloten de drie vriendinnen in te grijpen. Nadat ze het meisje zelf verwittigden – wanneer die naar de toilet ging – en zij hen vertelde dat het over een van haar beste vrienden ging, lichtten ze ook de manager van het restaurant in. Hoewel die eerst niets leek te kunnen doen, werd de man na 40 lange minuten – vooral voor de vrouw in kwestie, die bij hem aan tafel was blijven zitten maar wijselijk van haar glas wijn bleef – opgepakt. De security had zijn misdaad op beeld. Achteraf kwamen verschillende andere klanten van het restaurant naar de drie heldinnen om hen te bedanken en te vertellen over hun eigen ervaringen met zogenaamde verkrachtingsdrugs. Helaas hadden velen onder hen hetzelfde meegemaakt of kenden ze iemand met 'n gelijkaardige ervaring.

 

 

 

 

Sonia postte het hele verhaal op Facebook zodat het een les zou kunnen zijn voor iedereen: het is altijd een goed idee om te reageren. Ook al is het raar, ongemakkelijk of onzeker of er iets aan gedaan kan worden. Voor je 't weet ben je iemands heldin.

 

 

Lees ook:

 

Nancy, Lina en Carolien werden seksueel misbruikt

 

Krachtige fotoreeks 'Still not asking for it' verovert het internet

 

VIDEO: Aangrijpend: celebs tegen verkrachting

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '