Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

5 redenen waarom jouw mascara klontert

Lange, volle wimpers: ik ken geen vrouw die er niet van droomt. Maar in een poging om die fijne haartjes extra kracht bij te zetten, duiken er vaak ook klonters op. Met deze 5 tips ban jij geklonterde mascara!

1. Mascaraklonters: je mascara is over datum

Na 6 maanden is het beste van je mascara af. Na die tijd begint hij uit te drogen, waardoor hij niet meer vlotjes langs je wimpers glijdt en zo gaat klonteren.

Lees hier wanneer je je beautyproducten best weggooit.

 

2. Klonterige mascara: je tube is niet goed dicht

Sluit je mascaratube altijd helemaal: zo komt er geen lucht in en blijft de formule langer vloeibaar. Verwijder ook altijd klontertjes die aan de hals zitten: deze kunnen in de tube vallen en zo je mascara besmetten en doen klonteren.

 

3. Je brengt je mascara fout aan

Door met een zigzagbeweging over je wimpers te gaan, worden ze mooi gescheiden en heb je minder kans op klonters. Breng je je mascara 'gewoon' aan, dan klontert de mascara sneller.

 

4. Je wimpers zijn niet 100% schoon

Wanneer je je wimpers niet grondig hebt gereinigd 's avonds, zal je mascara 's morgens sneller klonteren. Verwijder mascara liefst met een oogmakeupremover. Je kan daarna nog eens met een watje met miscellair water erover gaan, om je wimpers helemaal mascaravrij te maken.

 

5. Klonterige mascara: je gebruikt te veel

Je mag gerust twee laagjes mascara over elkaar aanbrengen voor extra volle wimpers. Maar als je het eerste laagje te lang laat drogen tussen, wordt het moeilijk om een tweede laagje er nog egaal over aan te brengen. Wil je graag véél volume, gebruik dan liever een mascarabasis. Deze legt een witte coat over je wimpers waardoor deze al een flink groter volume hebben. Breng je daarn nog een laagje zwarte mascara aan, dan krijg je echt XL-wimpers. Lees hier onze test.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '