Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De beautytest: wimperextensions

We krijgen vaak de vraag op de beautyredactie: 'wérkt dat nu eigenlijk, zo'n wimperextensions?' En ook: is dat niet heel slecht voor je wimpers? Tijd dat we het zelf eens kritisch gingen testen dus.

Wimperextensions: wat is het precies?

Bij wimperextensions worden losse wimpertjes aan je eigen wimpers gekleefd met sterke huidlijm. Zo krijg je een vollere, langere en eventueel ook meer gekrulde reeks wimpers.

 

De test

Wij gingen testen bij Lash Creations. Ik wil geen risico's nemen en test bij een Belgisch bedrijf dat al meer dan 15 jaar ervaring heeft in het plaatsen van wimpers, en die ze ook uitvoert naar meer dan 40 landen. Ik ontmoet Mieke, zij ontwikkelde het wimpersysteem, toevallig op een dag dat ze geen extensions op heeft en ze heeft nog een mooie, volle rij eigen wimpers. Een geruststelling, want ze gebruikt al 15 jaar op rij onafgebroken de wimperextensions.

 

Na een gesprekje weet Mieke wat ik wil: meer volume en lengte maar vooral een natuurlijke effect. Voordeel bij Lashcreations is dat je zowel lengte, dikte als krullingsgraad van de wimpers kan kiezen.

 

De behandeling

De behandeling duurt een halfuur: eerst werden mijn onderste wimpers afgeplakt met tape (niet lastig, ook niet als hij er wordt afgehaald) om ze niet te verkleven met de bovenste (God no!) Mieke plaatst 60 tot 80 extra wimpers per oog (!). De lijm prikt wat in mijn ogen, maar na een tiental minuutjes is dat gevoel weg. Mijn ogen voelen rood aan, maar zijn dat niet, en in de spiegel zie ik perfecte, grote, waaierende wimpers.

 

Waar moet je op letten?

  • Er kan een allergie voor de lijm optreden (er wordt aangeraden eerst één wimpertje te laten kleven als test als je hele gevoelige ogen hebt).
  • Kies geen té lange wimpers. Hou er rekening mee dat je eigen wimpers nog groeien en ze dus nog een tikje langer worden.
  • Heb je een bril? Kies dan geen heel lange wimpers of wimpers met een grote krul, anders kunnen ze tegen de glazen van je bril aan tikken.
  • Hou rekening met de draagkracht van je eigen wimpers: op hele fijne wimpers de dikste en langste extensions kiezen ziet er niet alleen onnatuurlijk uit, ze zullen ook minder mooi vallen.
  • Lash Creations heeft zijden wimpers, die ogen natuurlijker dan hun plastic varianten.
  • Je wimpers wisselen om de 6 tot 8 weken, daarna zijn de extensions sowieso 'uitgewerkt'.
  • Je krijgt een borsteltje mee om je wimpers elke dag mee in model te kammen. Nodig, zo blijkt na ongeveer een week, want sommige dagen sta ik op met een 'bad hair day', waarbij één of meerdere wimpers scheef staan. Even doorkammen en ze staan weer mooi in het gelid.

 

Hoe haal je ze weg?

Je laat de wimpers, als je ze volledig weg wil, dus best òf helemaal uitgroeien, òf ze eraf halen door de schoonheidsspecialiste. Ik liet het laatste doen, om jullie de testervaring helemaal te kunnen meegeven. Het weghalen gaat snel maar secuur: Mieke brengt de remover die de lijm zacht maakt voorzichtig aan, laat het inwerken en haalt dan de wimpertjes één voor één voorzichtig weg.

 

Is het slecht voor je wimpers?

Eerlijk is eerlijk, je eigen wimpers worden er niet beter van. Na de behandeling met de remover zijn mijn wimpers wat fijner en iets minder talrijk dan ze voorheen waren. Niet onbegrijpelijk als je weet dat de extensions aan je eigen wimpers worden gekleefd met medische lijm. Na een paar dagen voelen ze weer wat sterker aan, na een tweetal weken (ik gebruik intussen een wimperserum) zijn ze weer tiptop.

 

Iets voor jou?

Let's be honest: denk goed na voor je extensions laat zetten. Het is niet iets wat je doet voor een feestje van een avond, daarvoor vind ik de behandeling te 'drastisch'. Er wordt gewerkt met chirurgische lijm die je er dus niet gewoon met een watje weer afhaalt. Om de drie weken moet je de wimpers laten bijwerken, dus bedenk even voor jezelf of je dit ervoor over hebt. Langs de andere kant heb je wel wekenlang perfecte, volle wimpers.

 

Geslaagd?

Absoluut. Nog geen uur nadat ik de wimpers had laten verwijderen, besloot ik om de extensions binnenkort opnieuw te laten zetten. Fijner en korter dan degene die ik nu had (voor mij vond ik ze toch nét iets te lang), maar het effect is zo mooi.

Meteen een open blik als je opstaat, geen mascara (zalig!) en wimpers die perfect klontervrij, vol en lang zijn, I love it. Grootste plus vind ik het natuurlijke effect: je zag dat mijn wimpers wel heel lang en vol waren, maar het bleef eruitzien alsof ik gewoon een hele goeie mascara had gebruikt (hoewel geen enkele mascara dit effect ooit bij mij heeft waargemaakt).

 

Voor- en nafoto's

cils maquillage make-up

Adviesprijs: 95 euro (plaatsen van een set extensions), bijwerken: 45 euro. Meer info op www.lashcreations.com en via info@lashcreations.com

 

Wil jij ook wimpersextensions?

Klik snel hier om deel te nemen aan onze wedstrijd, we geven 150 wimperextensions (t.w.v. 100 euro) weg!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '