Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© thenletitbe.tumblr

Tips voor een mooiere (puistjesvrije) huid na de zomer

Help, herfstpuistjes!

Alsof het nog niet erg genoeg is dat de zon weer weg is, krijgt de nazomer er nog een vervelend kantje bij. Na zonnige maanden kan je huid namelijk een opstoot krijgen van puistjes. Hoe krijg je ze en -vooral– hoe geraak je er van af?
 

Oorzaak van aftersummeracne?

De zon droogt je huid meer uit en maakt de talgklieren minder actief waardoor puistjes op het eerste zicht lijken te verminderen. Een bruin tintje zorgt ook voor een soft fond de teint-effect en doet de puistjes die er wel zijn minder opvallen. Wanneer deze voordelen wegvallen na de zonnige maanden, kan je huid net extra veel puistjes krijgen. Dit effect heet 'mallorca-acne'. Je huid wordt dikker door het zonlicht, waardoor talg minder zijn weg naar het oppervlak vindt en hierdoor kunnen extra ontstekingen (alias puistjes) de kop opsteken.


Hoe kom je ervan af?

Drie stappen zijn essentieel in de strijd bij puistjes, de vierde is een mooie extra.

 

1. Reinigen

En dat is: elke ochtend en avond. Belangrijk is ook dat je het juiste product gebruikt: iets dat niet uitdroogt, en ook een product dat geen restjes nalaat op je huid om andere verstoppingen te voorkomen.

Onze favoriet? Cleanance gel van Avène reinigt diep zonder uit te drogen (bij de apotheek)   

 

2. Smeren

Mensen met een vette huid en puistjes hebben vaak de neiging geen dag- of nachtcrème te smeren, uit schrik dat een voedend product de huid nog vetter zal maken. Ook hier geldt: gebruik het juiste potje. De meeste huidjes met nazomerpukkels hebben wél een vochttekort. Een hydraterende, niet-vette niet-comedogene crème is dus ideaal.

Onze favoriet? Embryolisse hydrateert maar is niet te vet (via embryolisse-shop.be)

 

3. Pak de puistjes lokaal aan

Stip puistje liever lokaal aan met een uitdrogende stick, in plaats van je hele gezicht met een uitdrogende crème te behandelen. Je huid zal een te groot tekort aan vocht krijgen en dit compenseren met een nog grotere aanmaak van talg, met -inderdaad– nog meer puistjes tot gevolg.

Onze favoriet? Normaderm stick droogt niet enkel uit maar camoufleert ook tegelijk (bij de apotheek)

 

4. Camouflage!

De meeste anti-acne-foundations zijn olievrij waarvoor ze soms een wat droog effect op je huid hebben, waardoor puistjes nog meer opvallen. Ga voor een lichtgewicht foundation met een niet-rijke textuur zodat hij niet op je huid ligt maar ermee versmelt. De kleur (namelijk exact jouw huidtint) is ook belangrijk: als hij te donker is, krijg je schaduwen waardoor de puistjes nog meer opvallen. Test hem op je kaaklijn: zie je hem niet, dan heb je de juiste kleur te pakken. Vermijd te veel poederen: zo krijg je een extra laagje op je huid waardoor oneffenheden extra geaccenteerd worden.

Onze favoriet? Happy Light van Bourjois is licht van textuur, niet-vet en hydraterend (bij de drogist)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '