Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Test: zelfbruiner Dove Summer Glow

Het korte broeken-weer komt er aan! Mijn benen kunnen na al die lange wintermaanden wel een beetje kleur gebruiken. Dus test ik Dove Summer Glow dat mooie, egaal bruine benen belooft..

Ik zocht naar een low budget zelfbruiner en zo kom ik uit bij Dove Summer Glow, een voedende melk met zelfbruiner. Ondanks de dikke laag die ik erop smeer, gebeurt er in eerste instantie weinig. Wel voelen mijn benen direct zacht aan. Pas de volgende dag zie ik resultaat. Mijn benen zijn een paar tinten donkerder, alsof ik inderdaad een zonnetje heb gezien.

Niet doen: skinny aantrekken!

Ik bega de fout om  na het smeren een strakke skinny jeans aan te trekken...Dit ga ik nooit meer doen! Door het knellen en schuren ontstaan er donkere strepen bij de naden van de jeans. Oeps! De volgende keer doe ik een losse trainingsbroek aan, of stap ik gelijk in m’n pyjama.

Wel doen: handen wassen!

Voordat ik de zelfbruiner aanbreng, scrub ik mijn huid, omdat zelfbruiner heftiger reageert op droge plekken van de huid. Bij mijn enkels en knieën let ik extra op met insmeren. Hier zitten meer plooien waardoor je snel vlekken kunt krijgen. Met ronde bewegingen verdeel je de crème zo egaal mogelijk over je benen. Wat ik vergeet en meteen wordt afgestraft: mijn handen en polsen goed te wassen, Ik word de volgende dag dus wakker met bruine benen... en vlekken op mijn polsen.

Eindconclusie: mooi maar...

Het eindresultaat is dat ik na een nachtje intrekken bruine benen heb, maar wel met een paar strepen en kleine vlekjes. Ik heb voor de test één been wel gedaan en de andere niet, zodat je het resultaat goed kunt zien. Van afstand zijn foutjes gelukkig verwaarloosbaar. Je kunt deze zelfbruiner kopen bij o.a.;  i-drogist.nl, bol.com maar natuurlijk ook gewoon bij de Kruidvat en Etos.

 

Partner Content