Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sporty Saturday: thuis vs. sportschool

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Of vind je het te duur? Wat je reden ook is, thuis sporten kan ook effectief zijn. Of toch niet? Lees hier de voor- en nadelen.

Kracht: core

In de sportschool kun je je core trainen door XCO lessen te volgen en buikspieroefeningen met of zonder gewichten uit te voeren. Crunches, planken, mountain climbers en noem maar op. De squate is een uitstekende oefening om je gehele core te trainen. Thuis kun je ervoor kiezen om buikspieren en squats zonder gewichten te trainen. Dit kan tot een zekere hoogte. Wordt het te makkelijk? Blijf jezelf prikkelen of go to the gym!

Conditie

In de sportschool kun je op verschillende apparaten aan je conditie werken. De loopband, crosstrainer, fiets etc. Hier kun je het tempo en niveau bepalen en blijf je daar makkelijk op hangen. Nadeel kan wel zijn dat het erg warm is in de zomer. Buiten de sportschool kun je heerlijk een rondje gaan hardlopen, touwtje springen of skeeleren. Leuk als het lekker weer is, maar met regen? Uhh..

Kracht: billen/benen

Er zijn heel veel oefeningen voor je billen en benen te bedenken. Lunges, squats, hip trust of glute apparaten zijn enkele voorbeelden. In de sportschool kun je deze met gewichten doen, zodat je jezelf steeds blijft uitdagen. Liever thuis? Deze oefeningen kun je ook in je slaapkamer uitvoeren, maar dan zonder gewichten. Ook hier geldt: wordt het te makkelijk, pak er gewichten bij of maak het voor jezelf zwaarder. Gewichten hebben we (meestal) niet thuis, dus moeten we toch richting de gym. Zucht..

Lenigheid

Yoga en pilates zijn super effectief als je je lenigheid wilt trainen. Je spieren worden er langer van en je kunt tegelijkertijd zen worden. Beter kan niet toch? In de sportschool kun je groepslessen volgen. Beetje gênant alleen als die cute guy langsloopt en jij nét in een rara houding staat. Thuis is daarom ideaal. Je kunt de raarste poses aannemen. Kijk alleen uit: het is blessuregevoelig, dus weet van te voren zeker dat je het goed doet.

Dus, sportschool of thuis sporten?

In onze feel good guide kun je vinden wat effectiever is: in de sportschool sporten of lekker thuis in je slaapkamer. Nieuwsgierig geworden? Op 24 juni ligt hij overal in de winkel. Be awesome!

Partner Content