Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Photo News

De uitspraken dateren van 2012, maar krijgen nu een staartje.

‘Riverdale’-acteur Charles Melton onder vuur door gemene tweets: ‘Plaag geen dikke kinderen, ze hebben al genoeg op hun bord’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In 2012 heeft Charles Melton enkele gemene tweets de wereld ingestuurd, en die krijgen nu een staartje. Iemand heeft de uitspraken namelijk ontdekt. Daardoor ligt de ‘Riverdale‘-acteur momenteel onder vuur, en dat is helemaal begrijpelijk.


Het nadeel van wereldberoemd worden is dat mensen dan wel veel over je heden weten, maar dat er ook heel wat uit je verleden uitkomt. Dat heeft Charles Melton flink mogen ondervinden. In 2012, toen hij helemaal nog niet bekend was, tweette de ‘Riverdale‘-acteur enkele gemene dingen over dikke mensen, en die zijn nu boven water gekomen.

Gemene woorden


De tweets bevatten uitspraken als: ‘Plaag geen dikke kinderen, ze hebben al genoeg op hun bord...’, ‘Dikke meisjes moeten begrijpen dat het dragen van een yogabroek een privilege is, geen recht’ en ‘Ik vind het hilarisch als dikke mensen zeggen dat ze goed moeten beginnen eten. Terwijl ze de kunst van kauwen en slikken al beheersen’. Héél gemene woorden.

https://twitter.com/choniweed/status/1008469373353328640

Verontschuldigingen


Natuurlijk zijn fans woedend omwille van het fatshamen. Nadat de tweets bekend raakten, maakte Charles zijn Twitteraccount privé, wat iedereen nog kwader maakte. Terecht, natuurlijk. Ondertussen heeft de acteur zijn verontschuldigingen aangeboden via een verklaring.

Het spijt me heel erg voor het maken van die ondoordachte uitspraken jaren geleden en ik bied mij excuses aan aan iedereen die ik heb gekwetst. Wat ik heb gepost en gezegd was kinderachtig, beledigend en ongepast. Ik schaam mij voor hoe ik mij heb gedragen en er is geen excuus voor dat gedrag. Ik doe mijn best om beter te doen en zal deze ervaring gebruiken om te groeien en anderen te helpen begrijpen hoe zulke uitspraken volledig onacceptabel zijn.


Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd en kunnen fans hem mettertijd toch vergeven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content